Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Fotbalistky Slavie vezou z Rakouska první bod do skupiny Ligy mistryň

Konečně se dočkaly. Fotbalistky Slavie remizovaly ve 3. kole Ligy mistryň na stadionu rakouského týmu St. Pölten 0:0 a stejně jako jejich soupeřky získaly do tabulky skupiny B první bod. Svěřenkyně trenéra Karla Pitáka stále čekají ve skupinové fázi na vstřelený gól a uzavírají pořadí čtyřčlenné tabulky se skóre 0:10. Se St. Pöltenem si souboj o třetí místo a o uchování naděje na postupovou druhou příčku zopakují v domácí odvetě příští čtvrtek.

Fotbalistky pražské Slavie
zdroj: twitter.com/SlaviaZeny

Slávistky v Rakousku byly v zakončení aktivnější, soupeře přestřílely 18:6, ale gólem neskončila žádná šance. Tu první hned v úvodu po chybě domácích promarnila Karolína Křivská, její další možnost zlikvidovala obránkyně a nakonec měl v prvním poločase největší příležitost soupeř. Melanie Brunnthalerová dostala pas za obranu a sama před brankářkou Olivií Lukášovou trefila z hranice velkého vápna tyč. Její dorážku obětavým zákrokem odvrátila Lucie Bendová.

Ve druhém poločase měly neplodnou převahu domácí hráčky, ale vyrovnaný zápas nakonec mohly v nastavení rozhodnout Pražanky. Jenže náhradnice Tereza Szewieczková sama před Carinou Schlüterovou nedokázala německou brankářku prostřelit. Nedlouho poté další hráčka z lavičky Tamara Morávková v přečíslení místo přihrávky na zcela volnou Gabrielu Šlajsovou zvolila nepřesnou střelu.

Fotbalová Liga mistryň – 3. kolo:

Skupina B:

St. Pölten – Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Campos (Portug.). ŽK: Tabottaová – Šurnovská. Sestava Slavie: Lukášová – Šlajsová, Bendová, Bartovičová, Xiaová – McLaughlinová, Krejčiříková (62. Šurnovská) – Stackpoleová (62. Morávková), Černá (72. Szewieczková), Khýrová (88. Růžičková) – Křivská (88. Nekesaová). Trenér: Piták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články