Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

SESTŘIHY: Fiorentina gólem v nastavení udolala Bruggy, Aston Villa bude v Pireu dohánět dvoubrankové manko

Fiorentina v úvodním semifinále Evropské konferenční ligy porazila Bruggy 3:2, hosté dohrávali bez vyloučeného Raphaela Onyediky. Český reprezentant Antonín Barák v dresu přemožitele Plzně nastoupil až v 88. minutě. Naopak Aston Villa domácí prostředí nevyužila a podlehla Olympiakosu Pireus 2:4, Maročan Ajjúb Kaabí zaznamenal hattrick.

Ajjúb Kaabí
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Ve Florencii začal zápas za hustého deště a domácí se již v 5. minutě ujali vedení. Sottil nádhernou střelou vymetl vzdálenější šibenici. Italský tým se však z vedení dlouho neradoval.

Zkušený anglický sudí Oliver po dlouhé poradě s videorozhodčím nařídil pokutový kop za ruku domácího kapitána Biraghiho. Vanaken penaltu proměnil, kapitán dal svůj 99. gól za Bruggy a pátý v sezoně EKL.

Branky padaly i dále. Fialkám ještě do přestávky vrátil vedení Belotti. Po hodině hry šli navíc domácí do přesilovky, Onyedika si vysloužil v dvě žluté karty v rozmezí tří minut a byl vyloučen.

Vzápětí však Thiago vyrovnal a Fiorentina nakonec musel být ráda, že střídající Nzola po třech minutách na hřišti v nastaveném čase rozhodl o jejím vítězství. Na gólové akci se podílel také Barák, který přišel spolu s autorem rozhodující trefy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Aston Villa – Olympiakos Pireus

Ve druhém utkání se zrodilo velké překvapení. Čtvrtý tým Premier League Aston Villa nestačila na Olympiakos, který je v řecké lize rovněž čtvrtý.

Hrdinou utkání byl Maročan Kaabí, který vstřelil tři branky. Díky hattricku se posunul do čela tabulky střelců soutěže, má teď osm gólů jako Zahaví z Tel Avivu.

Favorit mohl v závěru aspoň snížit, Luiz ovšem neproměnil penaltu. Střela brazilského záložníka jen olízla levou tyč z pohledu Tzolakise, který si vybral správnou stranu.

Pireus tak má před domácí odvetou k dobru dvoubrankový náskok a přiblížil se finále Konferenční ligy, které budou hostit řecké Atény.

Výsledky úvodních semifinále Evropské konferenční ligy:

Aston Villa – Olympiakos Pireus 2:4 (1:2)
Branky: 45.+1 Watkins, 52. Diaby – 16., 29. a 56. z pen. Kaabí, 67. Hezze. Rozhodčí: Guida – Meli, Peretti – Valeri (video, všichni It.). ŽK: Diaby – Rodinei.

Fiorentina – Club Bruggy 3:2 (2:1)
Branky: 5. Sottil, 37. Belotti, 90.+1 Nzola – 17. Vanaken z pen., 63. Thiago. Rozhodčí: Oliver – Burt, Cook – Kavanagh (video, všichni Angl.). ŽK: González, Martínez – Onyedika, Jackers. ČK: 61. Onyedika. Diváci: 23 703.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články