Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Po debaklu v Lyonu podlehly slávistky v Norsku těsně

Dva zápasy, dvě porážky. To je bilance fotbalistek Slavie ve skupině Ligy mistryň. Ovšem po úvodním výprasku v Praze 0:9 s Lyonem tentokrát podlehly v Bergenu tamnímu Brannu těsně 0:1. Pro norský celek je to druhé vítězství.

Brankářka Slavie Olivie Lukášová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Úřadující české mistryně se v 11. minutě po chybné zpětné přihrávce domácích hráček dostaly do velké šance, jenže Stackpoleová vyběhnutou gólmanku Mikalsenovou ve vápně nepřekonala. Místo toho o 10 minut později skóroval Brann, poté co Eikelandová odcentrovala před branku a Crummerová se hlavou z bezprostřední blízkosti nemýlila.

Domácí tým navázal na výhru 2:1 ze Sankt Pöltenu, na jehož hřišti se svěřenkyně trenéra Karla Pitáka představí 13. prosince. Rakouské mužstvo v souběžně hraném utkání prohrálo v Lyonu 0:2. Do jarního čtvrtfinále postoupí první dva celky z každé ze čtyř skupin.

Největším úspěchem českého týmu na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Ligy mistryň. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Fotbalová Liga mistryň – 2. kolo:

Skupina B:

Brann – Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branka: 21. Crummerová.

Sestava Slavie: Lukášová – Šlajsová, Bendová, Bartovičová, Xiaová – Šurnovská, McLaughlinová – Růžičková (46. Morávková), Černá (74. Krejčiříková), Stackpoleová – Nekesaová (74. Křivská). Trenér: Piták.

Lyon – St. Pölten 2:0 (1:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články