Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Slávistky jen těsně unikly dvoucifernému přídělu, s Lyonem doma prohrály 0:9

Fotbalistky Slavie na úvod skupinové fáze Ligy mistryň utrpěly doma debakl 0:9 s Lyonem. Osminásobné vítězky soutěže rozhodly šesti góly v úvodním dějství a s přehledem potvrdily roli velkých favoritek. Ve druhém utkání skupiny B vyhrál norský Brann 2:1 na hřišti rakouského St. Pöltenu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia – Lyon

Lyon se v Edenu ujal vedení už ve třetí minutě, kdy zakončila pohlednou kombinační akci Däbritzová. Francouzské šampionky přidaly další čtyři branky od 14. do 24. minuty.

Na trefy van de Donkové a Gillesové navázaly shodně hlavou Le Sommerová a Dianiová, jež se prosadila i v závěru první půle po rohovém kopu.

Nejúspěšnější tým historie Ligy mistryň, který elitní soutěž ovládl osmkrát mezi lety 2011 a 2022 a na kontě má deset finálových účastí, přidal po změně stran další tři góly.

Po hodině hry proměnila penaltu Hegerbergová a vzápětí přidala osmý zásah střídající Majriová. Skóre uzavřela v 80. minutě druhou brankou v zápase Gillesová.

Svěřenkyně kouče Karla Pitáka čeká další utkání příští týden ve středu v Bergenu proti Brannu. Do jarního čtvrtfinále postoupí první dva celky z každé ze čtyř skupin.

Slavia Praha – Lyon 0:9 (0:6)

Branky: 17. a 80. Gillesová, 24. a 45. Dianiová, 3. Däbritzová, 14. Van de Donková, 21. Le Sommerová, 60. Hegerbergová z pen., 62. Majriová.

Sestava Slavie: Lukášová – Veselá (46. Šlajsová), Keeneová, Bartovičová, Xiaová – Šurnovská (69. Bendová), McLaughlinová – Stackpoleová (69. Nekesaová), Černá, Khýrová (46. Morávková) – Růžičková (81. Divišová). Trenér: Piták.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články