Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Znovu v pěti setech. Čeští volejbalisté Koreu zdolali i podruhé

České Budějovice – Vyhrát nad Jižní Koreou? Jedině v pětisetové bitvě. Po čtvrteční téměř dvou a půl hodinovém souboji i tentokrát strávili čeští volejbalisté v zápase proti stejnému soupeři na palubovce více než sto dvacet minut, ale i tentokrát to znamenalo výhru, a znovu 3:2 na sety. Svěřenci Zdeňka Šmejkala si tak po návratu do Světové ligy připsali již třetí výhru ze čtyř duelů.

Radost českých volejbalistů
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Čeští volejbalisté vstoupili do duelu lépe. V prvním setu se rychle dostali do vedení a stále si udržovali mírný náskok. První sadu získal český tým poměrem 25:20.

Jenže Korejci se stejně jako v prvním vzájemném duelu představili jako hodně odolný soupeř. Česká reprezentace se o tom přesvědčila hned ve druhém setu. Korea v něm stále vedla, a i když se Šmejkalovi hráči v závěru dostali k náporu, koncovku už nezachránili a podlehli 23:25. Zdálo se, že národní tým ztratil koncentraci a sebevědomí. Ve třetí sadě nedokázal na hru Korejců reagovat a navíc často chyboval.

Čeští hráči však dokázali zmobilizovat síly, získali čtvrtý set, vyrovnali stav na 2:2 a rozhodoval opět tie-break. V něm národní tým získal rychle náskok a i přes některá zaváhání jej uchránil a proměnil třetí mečbol.

Česká reprezentace ze čtyř duelů Světové ligy zatím prohrála jen jedno utkání v Portugalsku. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Česko – Jižní Korea

ČR - Korea 3:2 (20, -23, -19, 21, 11)

Rozhodčí: Simonovič (Srb.), Hodoň (SR). Čas: 118 minut. Diváci: 3000.

Sestava a body ČR: Habr 7, Michálek 19, Holubec 14, Kriško 15, Linz 15, Král 9, libero Kryštof - Mach 1, P. Bartoš, A. Bartoš. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články