Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Znovu stejné finále – Prostějovu bude čelit Olymp

Olomouc - Finále extraligy volejbalistek bude třetím rokem v řadě stejné. Jasného favorita a mistrovský tým posledních pěti ligových sezon Prostějov vyzvou hráčky Olympu Praha, které podruhé zvítězily v Olomouci 3:2 a semifinálovou sérii získaly v poměru 3:1 na zápasy.

Prostějov přes KP Brno postoupil v nejkratším možném termínu už ve středu, zato série Olympu s Olomoucí nabírala na obrátkách. V Praze-Vršovicích se zrodily dva výsledky 3:0, přičemž první duel vyhrál domácí tým a druhý Hanačky.

V Olomouci se už odehrály dvě pětisetové bitvy. A obě zvládl lépe Olymp. Rozhodující třetí bod dnes přidal po nejtěsnější výhře v posledním setu 15:13. Olomouc prohraný zápas mohl mrzet o to víc, že při mečbolu soupeřek zkazila servis.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalu Olomouc - Olymp

"V neděli jsme doma dostali takovou 'kládu', že jsme byli rozpačití. Ale včera jsme zvládli tie-break a dneska taky. Že tady dvakrát vyhrajeme, o tom jsem ani nesnil," řekl trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Finále Prostějov - Olymp začne 12. dubna na Moravě, hrát se bude na tři vítězství. Pražanky budou v roli outsidera, ale letos už dokázaly domácí ligové suverénky přehrát. Na konci února v Praze v rámci nadstavby zvítězil tým Stanislava Mitáče 3:1. Volejbalistky Olomouce mají šanci zopakovat loňské bronzové medaile, s Brnem rozehrají sérii jen na dvě výhry 10. dubna.

Výsledky semifinále play-off extraligy volejbalistek

Olomouc - Olymp Praha 2:3 (21, -22, 22, -19, -13)

Nejvíce bodů: Rutarová 15, Napolitano Šenková a Tomašeková po 14 - Mlejnková 25, Hodanová 15, Kvapilová 11. Konečný stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články