Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zlín je v semifinále, Ostrava udělala důležitý krok k postupu

Zlín/Ostrava - Volejbalisté Zlína postoupili do semifinále extraligy. Svěřenci trenéra Romana Macka vyřadili ČZU Praha poměrem 4:1 na zápasy, sérii ukončili domácím vítězstvím 3:1. Jejich příštím soupeřem budou České Budějovice, druhý tým základní části.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalu Ostrava - Příbram

Zlín přitom prohrál úvodní set hladce 16:25, pak ale hostům přestal vycházet servis. "Utkání potvrdilo, že celá série byla o podání," prohlásil kapitán vítězů Pavel Bartoš. Trenér ČZU Jan Malina ocenil odvahu svých svěřenců riskovat na servisu. "To nám vydrželo celý první set. Pak domácí zlepšili podání a obranu, pro další vývoj to bylo rozhodující," řekl.

V sérii Ostravy s Příbramí vyhrál i pátý zápas domácí celek. Ostravští obhájci mistrovského titulu doma zvítězili 3:0 a v sobotu pojedou do Příbrami s postupovým mečbolem. Vítěz této série bude bojovat o finále s libereckou Duklou.

Ostravané tentokrát dokázali ubránit příbramského smečaře Rojase, který si připsal jen sedm bodů. "Ostrava byla dneska lepší. Vyjma Novotného jsme nenašli na soupeře zbraň. Byli jsme naivní a útočili do plných," řekl trenér hostů Petr Brom.

Jeho ostravský protějšek Zdeněk Šmejkal vyzdvihl výkon bývalého reprezentačního univerzála. "Oni měli jen Novotného a pak dlouho, dlouho nic. Ve třetím setu jsme nechali zbytečně rozehrát Moníka. V Příbrami nás nečeká nic lehkého," podotkl Šmejkal.

Výsledky čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů

Zlín - ČZU Praha 3:1 (-16, 19, 16, 23)

Nejvíce bodů: A. Bartoš 16, Kostoláni 15, Kolář a Kotas po 9 - Böhm 14, Finger 12, Lohr 8. Konečný stav série: 4:1.

Ostrava - Příbram 3:0 (22, 14, 23)

Nejvíce bodů: Rehák 17, Mauler 16, Čechmánek a Fořt po 9 - Novotný 18, Moník 8, Rojas 7. Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články