Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi s Ukrajinci ztratili první set, i přesto se radovali ze čtvrté výhry

O první lup českého týmu na Zlaté Evropské lize se postarali v sobotním duelu volejbalisté Ukrajiny. Po úvodním prohraném setu dokázali zvítězit 25:23. Na to však svěřenci Jiřího Nováka dokázali rázně odpovědět a nakonec zvítězit 3:1, třiadvaceti body přispěl univerzál Patrik Indra. Češi mají dvanáct bodů stejně jako Chorvatsko, které je také jediným dalším celkem bez porážky.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatá Evropská liga mužů 2024

Zejména v první polovině zápasu se čeští hráči trápili na servisu, celkem udělali 19 chyb z prostoru za základní čárou. "Ta hala nám na servisu nesedla," uznal trenér Jiří Novák.

První set navzdory potížím s podáním Češi ve druhé polovině zlomili na svoji stranu. Hned v úvodu druhé sady ale nabrali několikabodovou ztrátu, a i když v koncovce srovnali, Ukrajina získala poslední dva míče a vyrovnala na 1:1 na sety.

Třetí set se zlomil sérií při podání smečaře Daniela Čecha, kdy tým odskočil ze stavu 16:13 na 23:13. Ve čtvrté sadě pak čeští volejbalisté pokračovali ve zlepšené obraně v poli a dotáhli utkání do vítězného konce. "Samozřejmě panuje spokojenost. Porazili jsme silný tým Ukrajiny. Nebylo to jednoduché a asi to nebyl uhlazený výkon jako třeba před týdnem. Od třetího setu jsme pochopili, jak hrát. Hráli jsme trochu víc týmově, nešel každý na sebe," ocenil kouč.

Další turnaj Evropské ligy odehrají čeští volejbalisté příští týden doma v Karlových Varech. Tam se utkají ve čtvrtek 30. května od 17:30 s Finskem a v sobotu 1. června od 15:30 s Rumunskem.

Ukrajina – Česko 1:3 (-22, 23, -15, -22)

Sestava a body Česka: Čech 12, Zajíček 6, Indra 23, Vašina 18, Polák 6, Bartůněk 4, libero Kovařík  Kollátor, Bryknar. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Ukrajiny: Jančuk 16, Uryvkin 13, Drozd 9.

Rozhodčí: Ewald (Něm.), Gedolfová (Niz). Čas: 112 min. Diváci: 320.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články