Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

České volejbalistky si poradily i se Slovinkami a ve Zlaté lize zůstávají neporaženy

České volejbalistky ve zlaté Evropské lize počtvrté vyhrály. Slovinsko porazily 3:1 a dotáhly se do čela na Belgičanky, které mají rovněž 12 bodů. S Belgií se Češky utkají příští týden. O postup do finálového turnaje Češky bojovat nemusejí. Účast ve Final Four mají jistou, protože se bude hrát v polovině června v Ostravě. Přímé přenosy nabízí ČT sport a ČT sport Plus.

zdroj: facebook.com/Český volejbal

Po sobotním hladkém vítězství nad Španělskem se svěřenkyně Jannise Athanasopulose proti papírově slabšímu soupeři trápily. První set sice vyhrály 25:16, ale pak měly problém proti obětavému domácímu týmu v Mariboru bodovat a druhý set prohrály 20:25.

"Slovinky nám dneska ukázaly, jak vypadá bojovný volejbal, a vracely nám spoustu balónů. My jsme na to někdy reagovaly možná zbrkle," řekla v nahrávce pro média nahrávačka Kateřina Valková.

Hned v úvodu třetí sady Češky s přispěním slovinských chyb odskočily na 7:1 a přes potíže v koncovce vyhrály 25:21. Ve čtvrté sadě smazaly šestibodový náskok Slovinek a zvítězily znovu poměrem 25:21. Tohoto obratu si cenila Valková i trenér Athanasopulos.

"Pozitivum zápasu bylo, že ve čtvrtém setu jsme 1:7 prohrávali a nevzdali jsme se. Slovinky hrály mnohem lépe než proti Španělsku a trochu nás překvapily," uvedl kouč.

Nejproduktivnějšími českými hráčkami byly univerzálka Gabriela Orvošová a smečařka Helena Havelková, které nasbíraly po osmnácti bodech.

Další zápasy v Evropské lize mají Češky naplánované na příští týden do Polska, kde se utkají v pátek s Ukrajinou a v sobotu s Belgií. Turnaj tak bude za účasti tří dosud neporažených týmů, Ukrajinky jsou zatím na jedenácti bodech.

Slovinsko – Česko 1:3 (-16, 20, -21, -21)

Rozhodčí: Akbulut (Tur.), Miklošičová (Slovin.). Čas: 125 min. Diváci: 300.

Sestava a body Česka: Valková 3, Havelková 18, Koulisiani 6, Orvošová 18, Mlejnková 8, Kneiflová 2, libero Dostálová/Digrinová  Brancuská, Grabovská, Pavlová 4, Faltínová 6. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Slovinska: Lorberová Fijoková 19, Markovičová 17.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články