Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítězná tečka. Karlovarsko se s Ligou mistrů rozloučilo svým prvním venkovním triumfem

Volejbalové Karlovarsko se ve velkém stylu rozloučilo s letošním ročníkem Ligy mistrů. Český klub vyhrál utkání s belgickým Menenem 3:0 na sety a připsal si vůbec první triumf na hřišti soupeře ve své historii. Český klub bude v další fázi sezony pokračovat v Poháru CEV, kde naskočí do čtvrtfinále. V této soutěži naopak končí České Budějovice. 

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Českých Budějovic s Maaseikem prohráli zlatý set

Belgický vicemistr nejvíce vzdoroval v úvodním setu. Ten se rozhodoval až ve vyrovnané koncovce a Karlovarsko ho vyhrálo 26:24. Druhou sadu ve prospěch českých šampionů zlomila série při podání univerzála Patrika Lamance. Ten svým tvrdým servisem přispěl k zisku sedmi bodů za sebou a odskočení na 15:9. Domácí hráči se přiblížili na rozdíl jediného bodu, ale závěr setu znovu patřil Karlovarsku, které zvítězilo 25:20.

Volejbalisté Menenu se nevzdali a v úvodu třetí sady se dostali do drobného vedení, jenže Karlovarsko obratem na 10:9 otočilo vývoj a pokračovalo ve vítězné cestě. Jeho nejproduktivnějším hráčem byl devatenáctibodový Lamanec, který dnes plnil roli prvního univerzála. Mečbol za stavu 24:17 proměnil úspěšným útokem teprve sedmnáctiletý Matěj Pastrňák, který v Karlovarsku sbírá zkušenosti s dospělým volejbalem a na palubovku se dostal v samém závěru zápasu.

Proti Menenu volejbalisté Karlovarska získali ve dvou utkáních plný počet šesti bodů. K tomu přidali bod za pětisetovou prohru s vítězem posledních dvou ročníků soutěže Kedzierzynem-Kožle. Díky tomu skončili jasně na třetím místě skupiny D, kterou vyhrálo italské Trentino. I když do další fáze Ligy mistrů nepostoupili, v pohárové Evropě v této sezoně nekončí. Přesouvají se do čtvrtfinále Poháru CEV.

Utkání závěrečného 6. kola skupiny D volejbalové Ligy mistrů:

Menen (Belg.) - Karlovarsko 0:3 (-24, -20, -17)

Rozhodčí: Guillet (Fr.), Geukes (Něm.). Čas: 81 min. Diváci: 1500.

Sestava a body Karlovarska: Ihnát 8, Patočka 4, Lamanec 19, Wiese 9, Zajíček 6, Keemink 5, libero Pfeffer - Sasak 1, Juhkami, Weir 1, Pastrňák 1. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Menenu: Kindt 17, Vanneste 15, Van de Velde 7.

Budějovice v Evropě končí

Českobudějovičtí volejbalisté se do čtvrtfinále Poháru CEV neprobojovali. Belgický Maaseik přitom v domácí odvetě porazili 3:0 a vynutili si rozhodující zlatý set, v tom však zvítězili hosté 15:9. Z postupu se radoval i český smečař Maaseiku Adam Bartoš.

Ve fázi označované jako play-off, která je mezikolem před vstupem týmů z Ligy mistrů, prohrál Jihostroj před dvěma týdny v Belgii 1:3. Doma zvládl koncovku první sady, kterou vyhrál 27:25, a s větší převahou pro sebe rozhodl i další dva sety.

"První dva sety byly hodně těžké a vyrovnané a já jsem pyšný, že jsme hráli naprosto vyrovnanou partii. Třetí set byl taková třešnička, kdy jsme soupeře úplně deklasovali. Jsem nadšený, ale zároveň zklamaný, protože postup byl relativně blízko," uvedl trenér Vojtěch Zach.

Vstup do rozhodujícího dějství však Jihočechům nevyšel, záhy prohrávali o čtyři body a ztrátu už nedotáhli. O 20 bodů domácího celku se postaral Stijn van Schie, reprezentační smečař Bartoš přispěl k postupu belgického klubu čtyřmi body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články