Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karlovarsko na německého favorita nestačilo, získalo alespoň set

Vyhrát zápas mezi evropskou elitou. S tím šli do druhého duelu v Lize mistrů volejbalisté Karlovarska, kteří čelili německému Friedrichshafenu. V utkání ale favoritovi nestačili a prohráli 1:3 na sety.

Karlovarský Marcel Lux
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Výběr kouče Jiřího Nováka na úvod prvního turnaje skupiny E prohrál 1:3 po setech 14:25, 22:25, 25:23 a 16:25. V druhém utkání se v italském Trentu střetnou ve středu s domácím klubem.

V prvním setu Karlovarsko nestíhalo. Špatně přihrávalo servis německého celku a nefungovala souhra s novým nizozemským nahrávačem Keeminkem, kterého vedení angažovalo jen krátce před turnajem po zranění kapitána Ticháčka.

První set ztratil český tým velkým rozdílem jedenácti bodů, ale od druhé sady hrál mnohem lépe. O úvodní náskok přišel, ale za stavu 15:18 přišel na nahrávku nevysoký Kočka a rozhýbal útok. Karlovarsko srovnalo na 21:21, jenže po oddechovém času rozhodl servisem estonský smečař Friedrichshafenu Juhkami.

V třetí sadě Karlovarsko většinu času vedlo. Soupeř sice srovnal na 21:21, ale poté zazářili na bloku Indra a po něm Wilson. Druhý setbol využil smečí Indra, a Karlovarsko tak v sedmém utkání v elitní soutěži slavilo první set. "Je hezké, že jsme vyhráli alespoň ten jeden set, ale škoda některých malých věcí. Mohli jsme uhrát víc bodíků a třeba je porazit i ve druhém setu," řekl dvaadvacetiletý Martin Kočka České televizi.

Do čtvrté sady nastoupil Friedrichshafen v nejlepší sestavě a Karlovarsko podobně jako v úvodu nestačilo. Rychle ztrácelo 1:6 a 10:18. "Možná jsme se trošku uspokojili po vyhraném třetím setu a už jsme se do toho nedostali," dodal Kočka. Na palubovku se vrátil nahrávač Keemink, ale němečtí šampioni dál zcela dominovali.

V prvním utkání domácí Trentino, které přišlo kvůli koronaviru o oba nahrávače, už prohrávalo s Novosibirskem 0:2 na sety, ale dokázalo duel otočit. Rozhodující tie-break získal italský klub nevídaným poměrem 15:2.

Karlovarsko - Friedrichshafen 1:3 (-14, -22, 23, -16)

Nejvíce bodů: Lux 18, Indra 15, Wilson 11, Vašina 5 - Weber 21, Juhkami 19, Marechal 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články