Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ženskou volejbalovou extraligu rozšíří Dukla Liberec

Liberec - Extraligu volejbalistek rozšíří od nové sezony tým z Liberce, který se do elitní ženské soutěže vrátí po šesti letech. Hrát bude na základě divoké karty od svazu pod hlavičkou Dukly, dlouholeté bašty mužů. Domácí sezona začne hráčkám 14. října. Poprvé od sezony 2013/14 za účasti deseti celků. 

Extraligový volejbal žen zmizel zpod Ještědu v roce 2011, předtím se tam hrál pod názvy Lokomotiva, Textilana a Technická univerzita nepřetržitě zhruba 40 let. Dalšímu pokračování tehdy bránily finanční problémy. Nový tým povede v roli trenéra Josef Smolka, bývalý reprezentant a odchovanec Dukly, jenž má zkušenosti i z Francie.

O návratu nejvyšší soutěže rozhodla podle Pavla Šimoníčka, šéfa Dukly, příznivá shoda okolností. "Asi před šesti lety jsme založili pod vedením Josefa Smolky mladšího žákovskou akademii pro kluky i pro holky dohromady, která se dobře rozjela, a najednou tady máme hodně šikovné žákyně a kadetky, ale bez návaznosti na vrcholový volejbal. Teď se naskytla možnost vytvořit ženský extraligový tým, který podpoří jak ministerstvo obrany, tak i Liberecký kraj. Proto jsme se rozhodli do toho jít," řekl Šimoníček.

Jen devítičlenná byla extraliga volejbalistek poslední tři roky po odstoupení Slavie Praha. Liberec bude druhým českým klubem vedle pražského Olympu, zbývající účastníci jsou z Moravy. Premiéra čeká liberecké hráčky 14. října doma proti obhájci bronzu KP Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články