Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ze skupin postoupil na MS v plážovém volejbalu jen jeden český pár

Stavanger - Ve vyřazovacích bojích na mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Stavangeru se představí pouze jeden český pár. Soňu Novákovou a Lenku Háječkovou, které do play off postoupily už v úterý, se dnes marně snažily napodobit Hana Klapalová a Tereza Petrová i Michal Bíza s Pavlem Rotreklem.

Plážové volejbalistky Hana Klapalová a Tereza Petrová
zdroj: beach.websnadno.cz

Klapalová s Petrovou podlehly na závěr základní skupiny favorizovaným Brazilkám Larisse a Julianě a se šampionátem se loučí. Třetí nasazený pár zvítězil 2:0 na sety. České reprezentantky obsadily v konečné tabulce skupiny C třetí místo s jednou výhrou a dvěma porážkami.

Z 12 čtyřčlenných skupin sice projde do play off i osm týmů s nejlepší bilancí na třetích místech, jedno vítězství a poměr setů 2:4 však české dvojici k postupu nestačilo.

Klapalová s Petrovou přitom měly k zisku setu velice blízko. V druhé sadě vedly 19:16, pak ale servis Petrové dopadl mimo hřiště a soupeřky následně získaly i čtyři další body. Turnajem tak dál procházejí bez ztráty setu. "Je to škoda, mít to takhle rozehrané proti Brazilkám. Potřebovaly bychom, aby se set hrál do devatenácti," prohlásila Petrová na webu denik.cz.

Bíza s Rotreklem podlehli dosud neporaženým Němcům Davidu Klempererovi a Eriku Korengovi ve dvou setech a ve skupině F skončili s jednou výhrou poslední.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články