Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zaskočí Liberec v osmifinále Poháru CEV italskou Veronu?

Úvodní osmifinále volejbalového Poháru CEV je tady, Liberec hostí italskou Veronu. Svěřenci trenéra Michala Nekoly si v předchozím kole sice poradili s bulharským Burgasem, potřebují ale napravit nevydařený výkon z posledního zápasu v extralize, když Dukla podlehla Příbrami 0:3 na sety. Přímý přenos utkání Liberec – Verona sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 18 hodin.

Liberec - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

V osmifinále nižšího Vyzývacího poháru zůstaly další dva české kluby. Karlovarsko hostí švýcarský Näfels, v němž působí Češi Dominik Fořt a trenér Dalibor Polák, brněnští volejbalisté nastoupí v Itálii proti devátému týmu tamní Serie A Ravenně.

Liberecká Dukla před prohrou v Příbrami podlehla i doma Karlovarsku a v tabulce klesla na třetí místo. "Předvedli jsme slabé výkony, hráli jsme jako dorostenci. Věřím, že se v Poháru CEV proti kvalitnímu soupeři vypneme k lepší hře, kterou jsme se prezentovali v posledním pohárovém zápase ještě před vánočními svátky v Burgasu," řekl kouč Nekola.

Postrádat bude opět zraněného slovenského smečaře Tomáše Kriška. Klub považuje souboj s Veronou za zápas měsíce, začne v 18:00.

Výrazně větší šance na postup má Karlovarsko před dvojbojem s Näfelsem, který je ve švýcarské lize momentálně třetí. Západočechům bude chybět kvůli problémům s ploténkou smečař Zdeněk Málek, místo něj se představí nová posila Slovák Jakub Hukel. Začátek je rovněž v 18 hodin.

Náročný souboj čeká Brňany. "Ravenna má velikou kvalitu. Chceme uhrát co nejlepší výsledek. Budeme hrát bez bázně a hany, zkusíme soupeře zatlačit servisem. Uvidíme, nakolik Ravennu dokážeme potrápit," řekl před odletem trenér Ondřej Marek. K dispozici už bude mít kapitána Michala Hrazdiru, jenž měl poraněný kotník. Duel v Ravenně má začátek ve 20:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články