Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zápis do historie! Karlovarsko jde dál volejbalovou Evropou

Tallinn - Hráči Karlovarska pořádně rozsvítili nejdelší noc roku 2016. Ve středu 21. prosince vyhráli v úvodním kole Poháru CEV na hřišti estonského mistra Selver Tallinn 3:1 a poprvé postoupili do další fáze evropských pohárů. "Dva sety jsme uhráli docela v klidu, pak jsme si to zkomplikovali, ale jsme šťastní, že jsme postoupili," vyznal se po utkání kapitán Ondřej Hudeček.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Karlovarska postupují po výhře nad Tallinnem Pohárem CEV

Lídr týmu Karlovarska narážel na výpadek souhry i koncentrace ve třetím setu, kdy trenér Jiří Novák obměnil většinu sestavy. A důvod? Mužstvo Karlovarska právě dosáhlo na kýžené dva sety, které k postupu do druhého kola Poháru CEV stačily.

"Oni nám dost pomáhali svými chybami a nám se dařilo ztrátovat," prohlásil autor mečbolu Michal Kriško. "Mám radost z postupu, a myslím, že můžu mluvit za celý tým."

Prvnímu univerzálovi Kriškovi kryl záda Američan Eric Mochalski, který se nakonec stal nejproduktivnějším hráčem utkání se šestnácti body. Už v prvních dvou sadách proměnil setbol, pokaždé při prvním kontaktu s míčem v celé sadě. "Ten první útok byl po našem dobrém servisu a při druhém bodu jsme v těžké situaci odvedli výbornou práci na bloku," popsal Mochalski.

O postup do osmifinále druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy se Karlovarsko utká v lednu s finským mistrem Tiikerit Kokkola. Dvojutkání začne v Karlových Varech.

1. kolo Poháru CEV volejbalistů - odvetný zápas:

Selver Tallinn - Karlovarsko 1:3 (-21, -22, 16, -16)

Čas: 103 min. Diváci: 900. První zápas 1:3, postoupilo Karlovarsko.

Sestava a body Karlovarska: Končal, Hudeček 12, Široký 4, M. Kriško 7, Málek 13, Treial 9, libero Pferrer - Sukuba 5, Mochalski 16, Štefko 2, Netrval. Trenér: Novák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články