Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Z Kolumbie až do Kladna. Palacios chce v budoucnu volejbal i trénovat

Cristian Palacios je volejbalový světoběžník. Začínal v kolumbijském Medellínu, aby se následně přesunul do Španělska. Na nějaký čas pak zakotvil i v Maďarsku a nyní hraje volejbal za Kladno. A jak říká, nemůže si stěžovat. "Hráč se tu rozvíjí," přiznává.

Cristian Palacios
zdroj: ČT sport

Volejbal poznal v kolumbijském velkoměstě Medellín, i když původně se soustředil na basketbal. "Ale chtěli, abych si vyzkoušel i volejbal. Řekli mi, abych to zkusil, a že uvidíme, jak se mi to bude líbit," vzpomíná Palacios.

Po jedenácti letech hraní v Kolumbii odešel v roce 2015 do španělského Cáceresu. "Stejný agent, který mi tam vyřídil angažmá, mě potom dostal do Kladna," dodává.

Prosadit se do Evropy pro něj znamenalo velkou zkušenost. "Úžasné. Manželku mám momentálně na Gran Canarii, je to Španělka. A to mám část rodiny v Kolumbii. Je trochu těžké zvyknout si na to, že vám chybí. Ale podporují mě, vždycky věřili, že to zvládneme," tvrdí šestadvacetiletý blokař.

Je nám líto, video expirovalo.
Profil: Cristian Palacios

Posléze hrál v Maďarsku za tým Kazinbarciky a svému agentovi se svěřil, že bych rád odešel hrát do Česka. "Ale o téhle zemi jsem věděl opravdu málo. Abych řekl pravdu, tak jen trochu něco o Praze."

Česká liga je podle něj na dobré úrovni. "Kladno má kvalitní trenérské zázemí. Každý den se učíš, v tomto ohledu je to vážně dobré," říká Palacios.

Volejbal, to je hlavně příležitost poznat řadu lidí. "Dal mi spoustu hezkých přátelských vztahů, které trvají už dlouho. V Kolumbii mě naučil velké odpovědnosti. A upřímně mi pomohl v tomhle světě přežít," přibližuje.

Po konci hráčské kariéry by rád pokračoval ve studiu. Volejbal by totiž rád i trénoval. "Nebo až skončím, budu kuchařem, tenhle obor jsem vystudoval. Líbilo by se mi mít vlastní restauraci. Ale všechno jde krok za krokem. Uvidíme, co se stane," doplňuje Palacios.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články