Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Z Budějovic odešel pouze Sukuba, cílem Jihostroje je opět titul

České Budějovice - Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vstoupí ve čtvrtek na palubovce Brna do nového ročníku extraligy, v němž budou obhajovat titul. Kádr mistrovského celku se oproti minulé sezoně příliš nezměnil. Odešel jen bývalý kapitán blokař Michal Sukuba.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihostroj jde do sezony téměř beze změn

"Očekává se od nás, že obhájíme titul, náš cíl rozhodně nemůže být menší. V Lize mistrů chceme sehrát v základní skupině s našimi soupeři, kteří jsou velmi silní, rovnocenné zápasy," řekl prezident Jan Diviš. Oporami osminásobného českého mistra jsou hráči, kteří zároveň tvoří osu české reprezentace. "To by se v sezoně mohlo kladně projevit," uvedl nahrávač Filip Habr, který bude plnit roli kapitána.

V Lize mistrů mají Jihočeši na první pohled přijatelnou skupinu. Navíc k zápasům do Innsbrucku, Belchatówa a Antverp nemusí daleko cestovat. Trenér Jan Svoboda ale má o síle soupeřů jasnou představu. "Favoritem je Belchatów, další dvě družstva jsou pro nás opravdu přijatelná, ale z jejich herního projevu musím říct, že jsou asi lepší než my," řekl kouč.

"Nejpodstatnější bude, jestli se nám podaří naladit na vlnu euforie, která tady byla v průběhu loňského play-off. Určitě se budeme v Lize mistrů prát o nějaké domácí vítězství," doplnil Habr.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články