Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vyhrát extraligu a dostat se na olympiádu – dva cíle "obojživelníka" Hadravy

Liberec – Univerzál Jan Hadrava je ve svých dvaadvaceti letech oporou Dukly Liberec. Po sezoně potí krev na písku, aby si splnil olympijský sen. Cesta do Ria je totiž pro českého reprezentanta v plážovém volejbalu mnohem přístupnější než v tom šestkovém.

Univerzál Jan Hadrava
zdroj: ČT sport

Liberec se v extraligové tabulce momentálně drží v těsném závěsu za vedoucím Zlínem. "Jsem hodně spokojený, protože Dukla Liberec je kvalitní manšaft, pravidelně hrajeme o přední příčky, což mi může jedině pomoct," řekl Hadrava.

Během celého roku je v jednom kole. Když se hraje extraliga, na plážový volejbal čas nezbývá. "Během sezony netrénuju beachvolejbal vůbec. Scházíme se až po šestkové sezoně," řekl Hadrava.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s univerzálem Janem Hadravou

Motivaci pro to dělat obě disciplíny ale neztrácí. "Ze začátku to pro mě bylo docela složité, jelikož v Liberci mají, co se týče tréninku, vysoké nároky. Cítím se spíše psychicky unavený. Vždycky ke konci už se přistihnu, jak se těším na beachovou sezonu, a zase ke konci beachové už chci, aby byla šestková. Mentálně se neopotřebovávám, stále se na něco těším," prohlásila liberecká opora a beachvolejbalový partner Roberta Kufy.

Na severu Čech je brán jako lídr. "Pravidelně se udržuju v přední části bodovací tabulky," upozornil. "Co se týče beachvolejbalu, na útoku si také věřím, že bych mohl být v popředí," dodal neskromně Hadrava.

"Můj cíl je letos vyhrát extraligu a chtěl bych na olympiádu. Udělám pro to maximum. Ale je to sport, ne vždy se všechno podaří," zdůraznil bez tří centimetrů dvoumetrový hráč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články