Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vstup do Ligy mistryň prostějovským volejbalistkám nevyšel, převálcovaly je Police

Štětín – Jasnou prohrou 0:3 na palubovce semifinalistek minulého ročníku z Chemiku Police vstoupily do Ligy mistryň volejbalistky Prostějova, polskému celku podlehly 18:25, 16:25 a 21:25. Chemik potvrdil roli favorita, po celé utkání měl vývoj zápasu ve svých rukou, české mistryně získaly jen v začátcích prvních dvou setů mírný náskok. V dalším průběhu ale nestačily čelit útočnému tlaku soupeřek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Police - Prostějov

České mistryně získaly jen v začátcích prvních dvou setů mírný náskok. V dalším průběhu ale nestačily čelit útočnému tlaku soupeřek. "Musím přiznat, že výhra Polic byla jednoznačná. Havelková byla nejlepší hráčkou zápasu, nedokázali jsme ji ubránit," řekl trenér Miroslav Čada, který viděl hlavní rozdíl v sehranosti obou týmů. "Jsme spolu jen krátkou dobu. Potřebujeme nějaký čas na sehrání," dodal.

V úvodním setu držely Hanačky krok jen v úvodních míčích. Vedly ještě 7:6, v dalším průběhu už ale přesněji hrající polské mistryně těžily z důraznějšího podání a soupeřky převyšovaly na síti jak v obranné, tak i v útočné činnosti. Postupně domácí volejbalistky získaly sedmibodový náskok, a tím i klid do koncovky.

"Dopouštěli jsme se častých chyb v poli. Nebyli jsme schopni uhrát delší bodovou šňůru. Chyběla nám důraznější hráčka v útoku, kde se prosazovala jen Markevičová," poznamenal prostějovský kouč. Stejný průběh měla i druhá sada. Hráčkám Prostějova vyšly úvodní míče a získaly naposledy v zápase vedení 3:1. Zkušené polské volejbalistky ale šňůrou osmi bodů vzaly českým mistryním naději na obrat.

Volejbalistky Prostějova zachytily také začátek třetího setu, stejně jako v předcházejících dějstvích jim ale volejbalistky Polic odskočily šestibodovou šňůrou. Čadovy svěřenkyně se zlepšily až v závěru zápasu, kdy ještě stačily zkorigovat náskok soupeřek a uhrály 21 bodů. Ambicióznímu polskému klubu už ale cestu k jednoznačnému vítězství nezkomplikovaly.

Ve druhém kole nastoupí Prostějov v úterý 10. listopadu od 17:00 doma proti Eczacibasi Istanbul, který do skupiny vstoupil prohrou 2:3 s týmem Casalmaggiore. 

Chemik Police - Agel Prostějov 3:0 (18, 16, 21)

Rozhodčí: Lungu (Rum.), Knižnikov (Rus.). Čas: 70 min. Diváci: 2500.

Nejvíce bodů Polic: Havelková 18, Werbliňská 13, Montaňová 11.

Sestava a body Prostějova: Markevičová 9, Borovinšeková 2, Weissová, Vargasová 11, Steenbergenová 6, Simonová 6, libero Kovářová - Gambová, Soaresová, Tinklová, Matienzová 3. Trenér: Čada. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články