Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vrcholový sport a modeling skloubit nešlo, popisuje Miss Earth Tereza Fajksová

Praha – Tereza Fajksová se proslavila nedávným vítězstvím v soutěži Miss Earth. Do svých 19 let však vítězila spíše na volejbalových palubovkách. Ze svých rodných Ivančic to dotáhla na pozici kapitánky v KP Brno a třikrát ovládla se svým týmem nejvyšší juniorskou soutěž. Na chatu České televize se Tereza Fajksová rozpovídala krom jiného o tom, jak slibně rozjetou kariéru musela kvůli zdravotním potížím ukončit a že nyní už se naplno věnuje modelingu.

Tereza Fajksová v dresu KP Brno
zdroj: Archiv rodiny Fajksovy a KP Brno

"Nechala jsem volejbalu kvůli zdravotním problémům. Moje tělesná konstrukce už nevydržela takový nápor. Měla jsem problémy se zády, koleny a v tom nejhorším jsem si přetrhla šlachy v rameni," popisuje Fajksová. Nebýt zdravotních patálií, čerstvá Miss Earth by si na volejbal na nejvyšší úrovni stále věřila.

"Je to dlouho, co jsem hrála vrcholově. Ale stále si myslím, že kdybych zapracovala, tak bych se vrátila do své staré kondice," myslí si bývalá přihrávající smečařka. Kvůli modelingu by na něj ale stejně nezbyl čas. "Skloubit se to rozumně nedá. Zkoušela jsem to. Představte si - osmkrát týdně tréninky, sobota a neděle zápasy. Není to možné," dodává.

Brněnský zázrak a dědečkova dechovka

Stále však ráda vzpomíná na svou krátkou volejbalovou kariéru a především na "brněnský zázrak", kdy se spoluhráčkami s KP Brno třikrát ovládla nejvyšší juniorskou soutěž. "Náš úspěch byl založen na výborném kolektivu, hráčkách a vedení. Měly jsme úžasného trenéra (Aleše Nováka), který nás naučil spoustu užitečných věcí jak po taktické, fyzické, tak teoretické stránce. Z mých spoluhráček se staly nejlepší kamarádky," vypráví Fajksová.

Na sport však Fajksová nezanevřela, stále jí pomáhá k odreagování od všedních povinností. Ale nejen při sportu ráda Miss Earth relaxuje. "Ve volných chvílích se odreagovávám pomocí spánku či sportu. Poslouchám více méně hudbu všech žánrů. Můj dědeček mě naučil poslouchat i dechovky. To víte, co se v mládí naučíte..," zakončuje Fajksová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články