Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalový turnaj v Českých Budějovicích vyhráli Dumek a Tichý

České Budějovice - Jan Dumek a Martin Tichý vyhráli třetí turnaj Českého poháru v plážovém volejbalu, který se uskutečnil v Českých Budějovicích. Ve finále dnes porazili nejvýše nasazený pár Přemysl Kubala, Petr Beneš 2:1 na sety.

Plážový volejbal
zdroj: ČTK/AP

Pro favority, kteří vyhráli předchozí turnaj Samsung Cupu v Pňově, začal zápas nečekaně. Dumkovi s Tichým se v úvodní sadě dařilo na bloku, což jim vyneslo až šestibodový náskok a jisté vítězství. "Možná jsme začali trošku lehkovážně a vymstilo se nám to," řekl České televizi Beneš.

Ve druhém setu pak Dumek a Tichý naopak dokázali dotáhnout ztrátu a propracovat se až ke dvěma mečbolům. Neproměnili je však a Kubala s Benešem díky čtyřbodové sérii vyrovnali na 1:1. "Ubránili nás," uznal Dumek.

Dvojice, která před třemi týdny v Rakousku vyhrála neoficiální mistrovství střední Evropy, se nicméně nenechala znechutit a tie-break patřil jí. Při celkově čtvrtém mečbolu už Kubala na síti nedokázal zastavit Dumkův útok.

Dumek a Tichý měli z vítězství nad nejlepším současným českým párem velkou radost. "Je to super, je to náš první vítězný turnaj tady v Čechách. Jsme rádi, že jsme je porazili, loni to s nimi byla trošku ostuda," řekl Dumek. "Kluci byli lepší, vyhráli zaslouženě. Nám se nedařila hlavně nahrávka," konstatoval Beneš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články