Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Volejbalový svaz stále trápí finanční problémy, Haník nebude obhajovat funkci předsedy

Praha – Dosavadní šéf Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník se o svou funkci nebude znovu ucházet. Vzdal se kandidatury a ve volbách, které se uskuteční 13. května, podpoří bývalého volejbalistu Marka Pakostu. Haník vedl svaz od roku 2010, v poslední době ale čelil kritice kvůli problémům, do kterých se svaz dostal, když zaměstnanec z účtu vybral až 20 milionů korun.

Volejbalový svaz loni přišel o 20 milionů korun, které zpronevěřil jeho účetní. Haník byl kritizován rovněž za nejasnosti kolem využívání dotací z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Přesto byl mezi pěti kandidáty na předsedu, kterého budou členové konference volit na další čtyřleté období za měsíc v Praze.

"Po nastalých problémech v ekonomické oblasti pokládám za vhodné, v rámci zklidnění situace, do řízení ČVS doporučit osobu nezatíženou minulostí a s manažerskými zkušenostmi, která bude garantem transparentního řízení především v oblasti ekonomiky. Na pozici předsedy proto navrhuji jako vhodného kandidáta Marka Pakostu," uvedl Haník.

Sedmačtyřicetiletý bývalý reprezentant v šestkovém i plážovém volejbalu a manažer Pakosta bude mít protivníky v poslanci a bývalém hejtmanovi Karlovarského kraje Josefu Novotném, dále členovi správní rady a šéfovi hospodářské komise ČVS Zdeňku Meitnerovi a také v někdejším místopředsedovi československé volejbalové federace Jiřím Gottwaldovi.

Haník, uznávaný trenér i metodik, je zároveň místopředsedou Českého olympijského výboru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články