Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalový svátek v Česku. Jihostroj čeká v Lize mistrů obhájce titulu

O senzaci budou ve druhém utkání v Lize mistrů usilovat volejbalisté Českých Budějovic. Před vlastními příznivci totiž nastoupí proti italské Civitanově, obhájci prestižní trofeje. Přímý přenos utkání sledujte od 17:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Filip Křesťan z Českých Budějovic smečuje
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Civitanova má za sebou jedinečný rok. Podruhé v historii opanovala Ligu mistrů, přidala pátý italský titul a minulý týden premiérově vyhrála i mistrovství světa klubů.

"Takový zápas si nezahrajeme každý rok. Převládá spíš euforie než respekt ze slavného soupeře," řekl zkušený univerzál Filip Křesťan, který se před týdnem podílel 18 body na vítězství Jihostroje v Istanbulu.

"Na Civitanovu se připravujeme standardně. Koukáme hodně na videa a snažíme se zjistit co nejvíce. Jsou však tak komplexním družstvem, že jsou schopni měnit styl hry a v každém z nich jsou vynikající," konstatoval trenér René Dvořák.

V sestavě Civitanovy pochopitelně neschází světová esa jako brazilský nahrávač Bruno Rezende, jeho krajan Yoandy Leal, italský smečař s kubánskými kořeny Osmany Juantorena či Kubánec Robertlandy Simón. "Je tam jedna hvězda vedle druhé. Jejich útočná síla je velká a vyrovnaná na všech postech," dodal Dvořák.

"Nevím, jestli existuje nějaký recept na tak skvělý tým. Základem bude výborný servis, koncentrace ve všech směrech, agresivita a velká dávka štěstí," uznal Křesťan.

První polovinu zápasů ve skupině završí český mistr ve čtvrtek 19. prosince, kdy se představí na palubovce dalšího italského klubu Trentina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články