Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalovou reprezentaci převzal po Falascovi asistent Nekola

Praha - Volejbalovou reprezentaci mužů povede po odchodu hlavního trenéra Miguela Falascy dosavadní asistent Michal Nekola. Kouče extraligové Dukly Liberec čeká příprava národního týmu na mistrovství Evropy, které startuje na konci srpna.

Michal Nekola
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Španěl Falasca vedl reprezentaci od loňského února, před dvěma týdny po závěrečném zápase Světové ligy skončil z osobních důvodů. Stejnou dobu u národního týmu působí dosavadní asistent Nekola. O tom, že převzal Falascovu roli, informoval svaz.

Sedmačtyřicetiletý Nekola nyní po dvou desetiletích následuje v roli hlavního trenéra svého otce Miroslava, který byl na reprezentační lavičce v letech 1996–98. K oběma volejbalovým výběrům se po zahraničních trenérech opět vrátili Češi.

Loni na podzim, když reprezentaci žen opustil Němec Alexander Waibl po nevydařené kvalifikaci na evropský šampionát, povýšil z pozice asistenta Zdeněk Pommer. V baráži proti Slovensku pak s hráčkami slavil postup na Euro.

Mistrovství Evropy volejbalistů začne v Polsku 24. srpna, v základní skupině ve Štětíně Češi nastoupí proti Slovensku, Německu a Itálii.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem volejbalové reprezentace se stal Michal Nekola
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články