Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Volejbaloví mladíci postoupili na domácím ME do semifinále

Česká volejbalová reprezentace do osmnácti let postoupila ve Zlíně do semifinále mistrovství Evropy. Rozhodující zápas o postup s favorizovaným Německem vyhráli svěřenci trenéra Jiřího Zacha 3:1 na sety.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalová osmnáctka je v semifinále ME

Úvod zápasu nenasvědčoval tomu, že by se Češi mohli těšit na medailové boje. Hned v úvodu prvního setu jim totiž Německo odskočilo na rozdíl tří bodů. "Jsme tím docela typičtí, že začínáme vlažně, ale postupem času se do toho dostaneme. Dneska to naštěstí nebyl problém, přestože Německo byl papírově nejsilnější soupeř," uvedl kapitán Jiří Mikulenka.

V polovině první sady čeští mladíci skóre nejprve vyrovnali a díky kvalitnímu útoku i otočili. Vývoj druhého setu pak kontrolovali od samého začátku. Vyrovnaný zápas nakonec rozhodl ve čtvrtém dějství Jan Vodička, který dvojicí es v řadě poslal český tým do semifinále. V něm čeká svěřence kouče Zacha výběr Itálie.

"Ani ve snu jsem si nepředstavoval, než to všechno začalo, že bychom mohli postoupit do první čtyřky, takže v podstatě splněný sen," prohlásil Mikulenka.

ČR - Německo 3:1 (16, 22, -23, 22)

Konečné pořadí skupiny:

1. Německo 5 zápasů/10 bodů, 2. ČR 5/9, 3. Bulharsko 5/7, 4. Bělorusko 5/7, 5. Turecko 5/7, 6. Řecko 5/5.

Semifinále, 14. dubna:

Německo - Rusko, ČR - Itálie.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články