Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbaloví mistři z Budějovic doma nečekaně podlehli ČZU Praha

České Budějovice - Volejbaloví mistři z Českých Budějovic překvapivě doma prohráli s pražským celkem ČZU a po šesti kolech extraligy mají na kontě už druhou porážku. Z Příbrami si před třemi týdny přivezli alespoň bod za prohru 2:3, dnes však vůbec nebodovali a utrpěli debakl 0:3. Tabulku tak vedou stále neporažené celky Liberce a Příbrami.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČT4

"Je to fatální výpadek v domácím prostředí, ale je podložený tím, že nás soupeř regulérně přehrál. Rozstřílel nás na servisu, lépe útočil, blokoval, ve všech činnostech byl lepší. Zásadní rozdíl byl v bojovnosti," řekl trenér Jan Svoboda a hru svých svěřenců označil za profesorskou. "Hosté podali nadšený výkon. Odměněni jsou body," dodal.

Jihostroj v úterý odehrál těžké utkání Ligy mistrů v Novosibirsku a dnes se vůbec nemohl rozjet. Pražanům vycházel servis, hráli nebojácně a nezastavilo je ani střídání domácího trenéra Svobody. Po příchodu Habra s Machem za stavu 9:15 sice Jihočeši vyrovnali na 18:18, ale chybami se o výhru v druhé sadě připravili.

Pražský celek z Lužin pod vedením trenéra Jana Maliny hrál odvážněji, a když při druhém mečbolu zablokoval smečaře Filu, odvezl si z palubovky obhájce titulu všechny tři body. "Pro nás je to nesmírně cenný výsledek, kterého si ohromně vážíme. Je to velké povzbuzení pro naše mladé hráče do tréninku," radoval se kouč ČZU. 

Lídr soutěže Liberec zůstal stoprocentní po výhře 3:1 v hale posledního Ústí nad Labem, Příbram si přivezla všechny body z Ostravy. První výhry se dnes dočkal extraligový nováček ze Starého Města, který zdolal Havířov 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články