Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Volejbaloví mistři prošli přes Příbram hladce do finále

Příbram - Obhájci titulu v extralize volejbalistů z Českých Budějovic jsou prvními finalisty. Příbram porazili jasně 4:0 na zápasy a v celé sérii ztratili jediný set - v druhé sadě dnešního utkání. Jihočeši budou bojovat o pátý titul za posledních šest let proti lepšímu z druhého semifinále mezi Ostravou a Libercem.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: David Veis

"Domácí vůbec nevěřili ve vítězství, celou dobu hráli trochu poraženě, ale my jim svým asi nejslabším výkonem, nesoustředěným, dali šanci. V dalším průběhu se potvrdilo, že jsme byli v celé sérii výrazně lepší," řekl trenér Jihostroje Jan Svoboda, který v mistrovském týmu před sezonou vystřídal právě kouče Příbrami Petra Broma.

Čtvrtý zápas série začal přesně tak, jak třetí skončil: vyrovnanou koncovkou, která diváky zvedala ze sedadel. Na domácí straně drželi útočný prapor Kriško se Zachem, hostům se zase starali o body hlavně Fila a Novotný. První sadu Jihostroj vyhrál 29:27. Do druhého setu překvapivě nastoupil v hostující sestavě na bloku Smrčka místo kapitána Sukuby. Pak musel Svoboda sáhnout k dalším změnám, protože bojovníci z Příbrami vyhráli v sérii první set (25:17).

Do třetího dějství se vrátila základní sestava a žádné další drama už nedopustila, byť ve čtvrté sadě ztrácela čtyři body (12:16). "Snažili jsme se bojovat. Byla perfektní divácká atmosféra, rozhodla jedna nebo dvě chybičky. Budějovice ale byly v koncovkách jistější. Bronz by pro nás byl třešničkou na dortu," řekl Brom.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články