Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbaloví mistři otočili zápas v Příbrami

Praha - Volejbalisté Příbrami si nechali v osmém kole proklouznout cenné vítězství nad českobudějovickým mistrem. V bouřlivé domácí kulise vedli 2:0 na sety, jenže Jihočeši po příchodu univerzála Jakuba Novotného a blokaře Radka Macha zápas otočili a po úporné bitvě si udrželi neporazitelnost v extralize. Šlágr dnešního programu byl o to pikantnější, že týmy vedou trenéři, kteří ještě v uplynulé sezoně působili na straně soupeře. Dlouho měl radost z vývoje bývalý českobudějovický kouč Petr Brom, jenže nakonec se radoval na druhé straně trenér reprezentace Jan Svoboda.

Volejbal
zdroj: ISIFA autor: V.Rejl

"Tři sety jsme hráli velice dobře. Obrat přinesl Novotný, kterého jsme nedokázali ubránit. Budějovice se zklidnily a ve čtvrtém a pátém setu jsme měli problémy s přihrávkou a hlavně s útokem," litoval Brom. Jihočeši tak mezi zápasy Ligy mistrů s Poitiers (1:0) a ve středu v Cuneu v domácí soutěži neklopýtli.

Před Příbramí se udržel na druhém místě rovněž neporažený Liberec díky vítězství v hale posledního Havířova. O další dva body zpět je Ostrava, kterou 32 body dovedl ke tříbodovému zisku v Benátkách nad Jizerou slovenský univerzál Peter Michalovič. Kolo uzavře pondělní televizní dohrávka Zlín - ČZU.

Prostějov zvládl suverénně i čtvrtý zápas v tomto týdnu

Volejbalové mistryně z Prostějova se vypořádaly suverénně s porcí čtyř zápasů v jednom týdnu. Od pondělí do dneška ztratily proti extraligovým soupeřům jediný set, který jim sebral hned v úvodu náročné šňůry poražený finalista z uplynulé sezony Olomouc. Dnes Prostějov zdolal Frýdek-Místek 3:0 a podle očekávání nadále kraluje domácí soutěži, se stejnou bilancí se v závěsu drží pražský Olymp. Ten dnes hostil nováčka Sportovní gymnázium Brno a i bez reprezentantek Andrey Kossányiové a Terezy Vanžurové jednoznačně proti brněnským juniorkám kraloval. V dalších kolech však Olymp čekají o poznání těžší soupeřky.

Příslušnost k elitní čtyřce potvrdily i hráčky Olomouce výhrou nad Slavií 3:1 a také KP Brno, které nepovolilo Ostravě ani set. Hanačky měly se slávistkami hodně práce, po hladce vyhraném prvním setu povolily, naopak Pražanky přitlačily na servisu, zabraly při obraně v poli a svedly s favoritem velký boj. Pětisetové drama v Přerově zvládl lépe Šternberk a uzavírá horní polovinu tabulky.

Výsledky 8. kola extraligy volejbalistů

Ústí nad Labem - Odolena Voda 3:0 (17, 22, 17)

Benátky nad Jizerou - Ostrava 1:3 (25, -22, -24, -16)

Havířov - Liberec 0:3 (-18, -22, -19)

Příbram - České Budějovice 2:3 (22, 18, -23, -17, -7)

Výsledky 4. kola extraligy volejbalistek

Olomouc - Slavia Praha 3:1 (14, -17, 22, 19)

Olymp Praha - SG Brno 3:0 (12, 15, 9)

Prostějov - Frýdek-Místek 3:0 (15, 19, 19)

Přerov - Šternberk 2:3 (17, -23, 18, -23, -15)

KP Brno - Ostrava 3:0 (15, 20, 14)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články