Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbaloví junioři zakončili ME pátou porážkou. Šampionát se nepovedl, přiznal trenér

Čeští volejbalisté do 20 let zakončili domácí mistrovství Evropy pátou porážkou. V Kuřimi svěřenci Přemysla Obdržálka nestačili ani na Belgii, které podlehli 0:3. Belgičané si po čtvrté výhře zahrají o víkendu v Brně o medaile stejně jako Rusko, Bělorusko a zatím stoprocentní Itálie, jež prošla kuřimskou skupinou bez ztráty jediného setu.

Čeští volejbalisté do 20 let
zdroj: ČT sport

Současný český výběr nenavázal na své předchůdce, kteří před dvěma lety v Haagu sahali po zlatu. Tým kolem nahrávače Ondřeje Piskáčka a univerzála Marka Šotoly tehdy ve finále s Ruskem nevyužil dva mečboly a přivezl si stříbro.

Nynější juniorský tým podával nevyrovnané výkony. Bodoval proti Francii a Srbsku po prohrách 2:3, italským mistrům světa statečně vzdoroval, ale zápasy s Polskem a Belgií se mu nevydařily.

"Šampionát se nám bohužel nepovedl, v zápase s Belgií se potvrdila kvalita našeho soupeře, a ačkoli jsme měli dobré pasáže, bohužel to nestačilo ani na jeden set. Každopádně musím říct, že domácí atmosféra byla tady v Kuřimi po celou dobu skvělá," poděkoval fanouškům univerzál Jiří Mikulenka, s 16 body nejvíce bodující hráč dnešní české sestavy.

Šampionát, z něhož se kvůli pozitivním testům na koronavirus odhlásily těsně před startem týmy Turecka a Ukrajiny, vyvrcholí o víkendu v brněnské hale Vodova. Italové se v semifinále utkají s Běloruskem a Belgie s Ruskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články