Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Volejbaloví junioři do boje o medaile na MS neprošli

Čeští volejbalisté do 21 let si o medaile na mistrovství světa nezahrají. Dramatický zápas o postup do semifinále prohráli v Cagliari s Argentinou 2:3 a nedosáhli na vytoužené druhé místo ve skupině E. 

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbaloví junioři prohráli s Argentinou a o medaile hrát nebudou

Argentina doprovodí do semifinále domácí Itálii, z druhé skupiny se mezi elitu dostaly další evropské týmy Rusko a Polsko.

Svěřenci Jana Svobody vyhráli první set 25:22, poté další dva prohráli, ale úspěchem ve čtvrtém dějství si vynutili tie-break. V něm se čeští junioři jako první dostali do většího vedení, a to až o tři body (10:7), ale Jihoameričané ztrátu dotáhli. Z postupu se radovali po zkaženém servisu soupeře a úspěšném bloku.

"Utkání to bylo jako na houpačce, set a půl jsme byli lepší my, pak set a půl zase Argentinci. Dostali jsme se opět z těžké situace a dotáhli zápas do tie-breaku. V něm byl soupeř o jeden balón šťastnější," řekl kouč Svoboda.

O víkendu český tým čekají zápasy o páté až osmé místo, nejprve v sobotu s Bulharskem. Maximem národního týmu z MS do 21 let je československý bronz z roku 1993, předloni skončili Češi devátí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články