Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Volejbalové tituly si rozdělily Novara a Civitanova

O titul v Lize mistryň bojovaly dva nejlepší týmy žen na Super Finals v Berlíně. Novara nakonec utkání s Coneglianem vyhrála 3:1 na sety. V utkání mužů mezi Kazaní a Civitanovou slavily Italové. Civitanova zvítězila 3:1 na sety.

V berlínské Hale Maxe Schmelinga nejprve vybojovaly poprvé trofej hráčky Novary a úspěch italského volejbalu pak korunoval tým Civitanova, jenž ukončil čtyřleté kralování Zenitu Kazaň. Oba zápasy sledovaly vyprodané tribuny s 9200 diváky.

Novaru k historickému úspěchu dovedla teprve dvacetiletá univerzálka Paola Egonuová. Italka s nigerijskými kořeny ve finále proti Coneglianu nasbírala 27 bodů, suverénně nejvíce ze všech aktérek. Novara vrátila Coneglianu porážku v boji o italský titul.

V mužském finále se Civitanova postarala o konec série ruských klubů a vrátila do Itálie titul po osmi letech. Do té doby vyhrávaly Kazaň, Novosibirsk a Bělgorod. Dnes ale Civitanova v čele se Sokolovem, Juantorenou a Lealem porazila kazaňský Zenit 3:1 a korunovala pohárovou sezonu, v níž ani jednou neprohrála. V základní skupině její sílu poznalo i Karlovarsko.

Pro Civitanovu je dnešní titul druhý v klubové historii, v roce 2002 vyhrála Ligu mistrů pod dřívějším názvem Lube Macerata. Oba dnešní šampioni získali spolu s trofejí i prémii 400 000 eur.

Superfinále volejbalové Ligy mistrů a Ligy mistryň v Berlíně:

Muži:

Civitanova - Kazaň 3:1 (-16, 15, 12, 19)

Civitanova ukončila čtyřleté kralování Kazaně, trofej získala podruhé.

Ženy:

Novara - Conegliano 3:1 (18, 17, -14, 22)

Novara vyhrála Ligu mistryň poprvé.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články