Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volejbalové reprezentace vstupují do bojů o evropský šampionát

Praha - Volejbalovým reprezentacím začínají boje o postup na mistrovství Evropy. Pod vedením zahraničních koučů je jasným cílem účast na obou šampionátech. Muži začnou turnajem v Rumunsku ve čtvrtek, ženy vstoupí do kvalifikace v pátek v domácím prostředí na palubovce v Brně. Zápasy mistrovství Evropy volejbalu žen sledujte na webu www.ctsport.cz

České volejbalové reprezentantky v utkání proti Turecku
zdroj: ZUMA autor: Lo Ping Fai

Volejbalistky budou o postup bojovat především s Běloruskem a Slovinskem, účastnicemi ME 2015. "Řekyně jsou trošičku níže, ale podcenit se také nedají. Holky jsou dobrý tým a mají předpoklady k tomu, aby uspěly," prohlásil Novotný.

Univerzálka Aneta Havlíčková nevidí ve skupině žádného outsidera a za rozhodující považuje nedělní zápas s Běloruskami. "Odehráli jsme v přípravě dobré zápasy, vyzkoušeli schopnosti hráček, což nám pomohlo připravit dobrý taktický plán. Celkově jsem spokojen a doufám, že se to v Brně ukáže," uvedl Waibl. 

Volejbalisté budou o postup na ME bojovat v Rumunsku

"Obě družstva mi připadají semknutá. Oba mančafty jsou mladší, tak tajně doufám, že do toho prostě naletí a nebudou to moc řešit. Nejhorší je smrt z vyděšení," řekl vedoucí reprezentačních družstev Jakub Novotný. Volejbalisté odletěli do města Craiova už v úterý a španělský kouč Miguel Falasca výběr připravuje na souboje s Estonskem, Makedonií a Rumunskem.

O týden později se druhý turnaj uskuteční v Jablonci nad Nisou se stejnými soupeři. Ženská reprezentace začne v Brně v pátek proti výběru Řecka a pak se svěřenkyně německého trenéra Alexandera Waibla utkají v Městské sportovní hale se Slovinskem a Běloruskem. Druhý turnaj se uskuteční o týden později ve Slovinsku. Vítězové skupin postoupí na šampionát 2017, který muži odehrají v Polsku a ženy v Ázerbájdžánu a v Gruzii. Druhé celky ze skupin čeká říjnová baráž. Volejbalisté začnou zápasem s Estonci, letošními vítězi Evropské ligy.

"Nezdají se, ale opravdu volejbal umí. Základní šestka má středáka, co hraje za Paříž, dva smečaře z polské ligy a univerzál hraje v Turecku. Určitě k nim přistoupíme s pokorou, ale na druhou stranu ne zase s moc velkou," řekl Novotný k duelu s Estonskem. Rumuni budou před svými fanoušky nebezpeční a Makedonci patří k nevyzpytatelným soupeřům. "Máme jednu z nejtěžších skupin. Ale to je jedno, to nikoho zajímat nebude. Je v našich silách postoupit," uvedl bývalý univerzál Novotný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články