Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Volejbalové reprezentace cílí v Evropské lize na finále

Finálový turnaj zlaté Evropské ligy čeká o víkendu na ženskou i mužskou volejbalovou reprezentaci. A zatímco svěřenkyně Jannise Athanasopulose mají proti Rumunsku výhodu domácího prostředí ostravské areny, muži nastoupí v chorvatském Osijeku. Oba celky však mají jasný cíl – postoupit do finále, které jim garantuje účast v Challenge Cupu, z něhož lze postoupit do světové Ligy národů. Přímé přenosy zápasů Final 4 můžete v sobotu i neděli sledovat živě na ČT sport. Ženy začínají od 17:50 na ČT2, muži o hodinu později na ČT sport Plus.

Česká reprezentace volejbalistek
zdroj: Český volejbal

S Rumunkami se české volejbalistky utkaly v základní části na turnaji v Teplicích, kde po boji vyhrály 3:1 na sety. "Rumunky jsou velmi silné soupeřky. Mají výborný příjem, hrají opravdu rychle a v našem posledním společném utkání v Teplicích jim chyběla nejlepší útočná hráčka," konstatoval kouč Athanasopulos.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ostravská aréna je připravena na volejbalovou Zlatou ligu

Očekává proto v sobotu takticky odlišné utkání. "My jsme na ně ale připravení a těšíme se na všechny výzvy. Důležité bude, jak dokážeme kontrolovat emoce v klíčových okamžicích zápasu. Musíme spolu komunikovat, hrát podle plánu, být agresivní. Pokud se nám to bude dařit, věřím, že zvítězíme," pokračoval řecký trenér.

Na rozdíl od základní části bude mít k dispozici blokařku Magdalénu Jehlářovou, které skončily povinnosti v USA.

Nominace Česka na Final Four zlaté Evropské ligy volejbalistek v Ostravě:

Nahrávačky: Kateřina Valková (Busto Arsizio/It.), Květa Grabovská (Cáchy/Něm.).
Smečařky: Michaela Mlejnková (Olympiakos Pireus/Řec.), Helena Havelková (Cangrejeras de Santurce/Portor.), Magdalena Bukovská (Venelles/Fr.), Klára Faltínová (Prostějov).
Blokařky: Magdaléna Jehlářová (Atlanta Vibe/USA), Ela Koulisiani (Venelles/Fr.), Ema Kneiflová (Charleroi/Belg.), Silvie Pavlová (Erfurt/Něm.).
Univerzálky: Gabriela Orvošová (Rzeszów/Pol.), Monika Brancuská (Olymp Praha).
Libera: Daniela Digrinová (Tchalu Volley/Belg.), Veronika Dostálová (Olymp Praha).

Také muži mají se svým semifinálovým soupeřem zkušenost ze základní části, kdy nad Ukrajinci zvítězili 3:1 na sety. Pro výběr Jiřího Nováka to byla jedna z pěti výher v soutěži, v níž podlehli jen Estonsku.

Druhou semifinálovou dvojici ženského Final Four tvoří Belgie a Švédsko, mezi muži domácí Chorvatsko a Estonsko. Obě semifinálová utkání se hrají v sobotu, neděle bude patřit duelům o třetí místo a finále. Česká televize vysílá všechny utkání z Ostravy v exkluzivním přenosu na ČT sport Plus, stejně jako duely mužské reprezentace.

Nominace Česka na Final Four zlaté Evropské ligy volejbalistů v Osijeku:

Nahrávači: Luboš Bartůněk (Orion/Niz.), Šimon Bryknar (Dukla Liberec).
Smečaři: Lukáš Vašina (Katovice/Pol.), Daniel Čech (Lvi Praha), Jan Svoboda (Odolena Voda), Matouš Drahoňovský (Achel/Belg.), Jiří Benda (Beskydy).
Blokaři: Adam Zajíček (Kladno), Josef Polák (Maaseik/Belg.), Petr Špulák (Düren/Něm.), Jakub Klajmon (Tours/Fr.).
Univerzál: Patrik Indra (Chaumont/Fr.)
Libera: Michael Kovařík (České Budějovice), Jan Pavlíček (Dukla Liberec).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články