Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalové reprezentace čekají v rámci Evropské ligy atraktivní domácí dvojzápasy

Dva reprezentační dvojzápasy čekají tento týden na volejbalové fanoušky. V rámci Evropské ligy se v hale na Podvinném mlýně pokusí volejbalistky znovu porazit Španělky a poté muži oplatit Finům víkendovou porážku. Přímý přenos obou utkání sledujte od 16:50 a 19:50 na ČT sport a webu ctsport.cz. V sobotu se ženy utkají se Slovenkami a volejbalisté změří síly se Španělskem.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Půjde o unikátní program," řekl předseda svazu Marek Pakosta. "Dvojzápas je výborný nápad a diváci se, doufám, budou bavit. Není často příležitost vidět reprezentace mužů i žen najednou," uvedl kouč mužů Michal Nekola.

Volejbalistky přehrály v sobotu Španělky jasně 3:0 na sety a výsledek touží zopakovat. Znovu by je měla táhnout smečařka Andrea Kossányiová, nově jsou v nominaci libero Veronika Dostálová a univerzálka Gabriela Orvošová.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Volejbalové reprezentace pokračují v EL

Muži naopak vyšli ve Finsku naprázdno. Jejich hru by mohl rozhýbat nahrávač Jakub Janouch, který už je po svatbě připraven do hry. Přijít můžou další změny. "Chci dát příležitost ostatním, abychom před Final Four prověřili všechny," řekl kouč. Češi mají díky pořadatelství Final Four účast v závěrečném turnaji jistou.

V domácím prostředí musí volejbalisté zlepšit mezihru, vykrývání a chytání míčů v poli i nahrávku. "V tom byl asi nejmarkantnější rozdíl. Musíme hrát hlavně kompaktněji, než co jsme předvedli ve Finsku," nabádal Nekola tým při tréninku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články