Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalové reprezentace čeká bitva o Ligu národů

O postup do elitní Ligy národů se snaží v Challenger Cupu reprezentace volejbalistů i volejbalistek. Muži odletěli do Soulu, kde je turnaj čeká koncem týdne. Čtrnáctičlenný výběr žen se sešel v neděli v Táboře a v úterý odcestuje do Chorvatska. České celky se dosud mezi nejlepších šestnáct družstev světa neprobojovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky se chystají na Chalenger Cup

Svěřenkyně trenéra Jannise Athanasopulose začnou tříkolový turnaj ve čtvrtek, kdy se utkají o postup do semifinále s Belgií. Muže čeká po čtrnáctidenní přípravě na úvod v pátek Tunisko. "Příprava byla těžká, první týden velmi náročný, ale ten druhý už to bylo lepší," uvedl kapitán Adam Zajíček v tiskové zprávě.

Vítězný tým zlaté Evropské ligy se na kvalifikaci chystal v Jablonci nad Nisou. "Přípravu hodnotím pozitivně, kluci přijeli odpočatí a vlítli jsme do práce," pochvaloval si trenér Jiří Novák, ale zároveň dodal, že po třítýdenní pauze bylo trochu náročnější se nastartovat. "Bylo to znát, měli jsme těžší začátek, máme bolístky, ale na turnaj jedeme komplet. Vím, co od každého můžu čekat," dodal.

Na závěr přípravy Češi odehráli za zavřenými dveřmi dva zápasy proti Rakousku. "Do Koreje potřebujeme dva negativní PCR testy, takže jsme nechtěli zbytečně riskovat," vysvětlil manažer reprezentace Miloslav Javůrek.

Češi obě utkání jasně ovládli, v pátečním zápase nepovolili soupeřům ani set a zvítězili 4:0. V sobotu si pak připsali výhru 3:1. "Dva zápasy proti Rakousku nám přišly vhod, udrželi jsme letošní neporazitelnost a vyzkoušeli i nové hráče," poznamenal Novák.

Nováčky na soupisce jsou Tomáš Kunc a Jan Svoboda, kteří nahradili zraněné Petra Šulistu a Daniela Pffefera. Na Challenger Cupu hraje osm týmů vyřazovacím systémem, do Ligy národů postoupí pouze vítěz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články