Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalové reprezentace bojují v Brně o Final Four Evropské ligy

Do soboty je Brno hlavním městem tuzemského volejbalu. Odehrají se tu čtyři zápasy Evropské ligy. Ženská reprezentace nastoupí dnes proti Slovensku a v sobotu se utká s Ukrajinou, muže čeká v hale ve Vodově ulici nejprve Ukrajina a v sobotu Finsko. Zápasy můžete sledovat živě na webu ctsport.cz, první duel obstarají ženy od 15:55 a poté i muži od 18:55.

Čeští volejbalisté v Evropské lize
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Oba národní výběry už mají za sebou letos premiéru v Evropské lize. Muži prohráli o víkendu v Bělorusku 1:3, ženy zvítězily ve Švédsku jednoznačně 3:0.

Vítězové čtyřčlenných skupin jdou do Final Four, muži v něm loni skončili druzí a ženy třetí. "Uděláme maximum, abychom opět postoupili dál," shodli se na tiskové konferenci reprezentační trenéři Michal Nekola a Jannis Athanasopulos.

Muže čeká ve středu Ukrajina, která v prvním zápase přehrála Finsko. "Musíme zlepšit účinnost bloků a spolupráci v obraně, to bude klíč k úspěchu," řekl Nekola.

Je nám líto, video expirovalo.
Havelková zatím reprezentaci nepomůže

Ženy začnou se Slovenskem, které v prvním duelu prohrálo s Ukrajinkami. "Slovensko je daleko těžší soupeř než Švédsko, které jsme k ničemu nepustili. Většina jejich hráček hraje v zahraničí a ladí formu na evropský šampionát," uvedl nový kouč ženské reprezentace Athanasopulos, který je u týmu teprve tři týdny. "Čeká nás ještě spousta práce," naznačil řecký trenér, že první duel nebyl velkým měřítkem výkonnosti jeho svěřenkyň.

Program zápasů Evropské ligy v Brně:

Dnes16:00 Česko - Slovensko (ženy), 19:00 Česko - Ukrajina (muži).

Sobota, 1. června, 16:00: Česko - Ukrajina (ženy), 19:00 Česko - Finsko (muži).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články