Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Volejbalové juniory čeká na domácím ME Polsko, Itálie či Francie, šampionát začne na konci září

Čeští volejbalisté do 20 let se na domácím mistrovství Evropy v Kuřimi a Brně utkají v základní skupině s Poláky, Italy, Francouzi, Srby a Belgičany. Šampionát se uskuteční od 26. září do 4. října, český tým odehraje skupinu v Kuřimi.

V Brně na sebe narazí Rusko, Německo, Turecko, Bělorusko, Ukrajina a Nizozemsko. V moravské metropoli v hale na Vodově se pak uskuteční boje o konečné umístění.

"Skupina nebude vůbec jednoduchá, dostali jsme opravdu kvalitní soupeře," konstatoval v tiskové zprávě trenér juniorů Přemysl Obdržálek.

Jeho tým se pokusí navázat na stříbro předchozího týmu, který v předloňském finále v Haagu po nevyužitých mečbolech nestačil na Rusy. Pro českou dvacítku to byla první medaile po dvaceti letech.

Obdržálkův tým se v Kuřimi utká vesměs se soupeři, jejichž předchůdci v posledních letech vozili z ME medaile. Má nyní přesně měsíc na závěrečnou přípravu.

"Bohužel jsme v podstatě od začátku koronavirové pandemie neodehráli žádný soutěžní zápas, což je velmi nepříjemné jak pro hráče, tak pro trenéry. Proto jsme všichni moc rádi, že se mistrovství Evropy nakonec uskuteční, a moc se na něj těšíme," řekl Obdržálek.

"Mistrovství Evropy sice muselo být (kvůli pandemii koronaviru) oproti původnímu plánu o měsíc posunuto, o to víc si ho ale určitě užijí nejenom všechny týmy, ale i domácí volejbaloví fanoušci," doplnil předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články