Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalové finále dospělo do šestého utkání. Dosáhne Jihostroj na titul?

Praha ‒ Na druhý pokus zkusí volejbalisté Českých Budějovic ukončit finálovou sérii extraligy. V neděli Jihočechům chyběl k mistrovským oslavám jediný míč, ale Kladno doma dokázalo drama rozhodnout ve svůj prospěch. Na pořadu je šestý zápas a Budějovice chtějí využít domácího prostředí. Přímý přenos finálového utkání České Budějovice ‒ Kladno vysílá živě od 19:00 ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Českých Budějovic mohou doma ukončit finálovou sérii

Finálová série přinesla tři napínavé pětisetové bitvy, všechny na palubovce Kladna. Naopak oba zápasy hrané na jihu Čech ovládl domácí tým relativně jasně. "Doma hrajeme lépe než v halách soupeřů," řekl kouč Budějovic René Dvořák. Jeho slova potvrzuje statistika ‒ Jihostroj ve své hale v této sezoně vyhrál 17 z 20 zápasů. V pátém finálovém utkání ale Kladno změnilo systém přihrávky.

"Víc zapojovalo Hýského a méně Hietanena. My se tomu musíme přizpůsobit," plánoval Dvořák a doplnil: "K šestému finále přistupujeme s pokorou, ale agresivně a sebevědomě." Kladno nemá široký kádr a znovu spoléhá na základní šestici a libera Sparidanse. "Budeme u nich pod velkým tlakem. Předtím jsem věřil, že na jihu Čech uspějeme, tak to možná vyjde nyní," uvedl kouč Středočechů Milan Fortuník.

Kladenský smečař Hýský po pátém finále poznamenal, že soupeř jde zápas od zápasu výkonnostně výš a výš. "Zadarmo jim to ale nedáme," prohlásil Hýský. České Budějovice jsou blízko devátého titulu, prvního po třech letech. Kladno se naposledy radovalo z mistrovského poháru v roce 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články