Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalové čtvrtfinále začalo vítězstvím favoritů

Praha - Čtvrtfinále extraligy volejbalistů odstartovalo bez výrazného překvapení. První body získaly favorizované týmy Kladna, Českých Budějovic i obhájce titulu Liberec, který v repríze loňského finále porazil Brno 3:1. Všechny tyto série hrané na čtyři vítězství budou pokračovat ve čtvrtek, Karlovarsko s Ostravou se do play-off zapojí až v sobotu, protože Západočeši v úterý hráli čtvrtfinále Poháru CEV.

Slavící volejbalisté Kladna
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kladno suverénně vyhrálo základní část, nedávno i Český pohár a vyřazovací část zahájilo výhrou 3:0 v regionálním derby s Odolenou Vodou. Domácí se mohli spolehnout na kvalitní příjem i výborný výkon univerzála Filipa Křesťana. Třetí nejvíce bodující hráč soutěže podpořil výhru 20 body.

Kladenský tým vítězstvím dvojnásob potěšil svého nizozemského nahrávače Daana van Haarlema, neboť dnes slaví 28. narozeniny. Odolena Voda nejvíce potrápila domácí ve druhém setu, který prohrála až 29:31.

Českobudějovický Jihostroj do čtvrtfinále postoupil ze třetího místa a po nervózním začátku otočil zápas s Příbramí ve výhru 3:1. Velkou měrou k ní přispěl teprve sedmnáctiletý levák Marek Šotola. Mladík, jenž vystřídal od třetího setu nevýrazného amerického univerzála Hackwortha, ukázal, proč je tahounem kadetské reprezentace.

"Byl jsem hodně nervózní, ale jen do prvního úderu. Pak už jsem se nebál. Jsem rád, že jsem týmu pomohl k vítězství. Táta hrával za Jihostroj, myslím, že už teď mám od něj v šatně na telefonu blahopřání," řekl Šotola. Za necelé dva sety nasbíral deset bodů.

Mistrovský Liberec po nevýrazných výkonech uzavřel základní část na čtvrtém místě, ale proti pátému Brnu se mu dosud dařilo. Potvrdil to výhrou 3:1, pomohl si deseti bloky a úspěšnějším útokem.

Výsledky čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů

Liberec - Brno 3:1 (22, 20, -20, 17)

Nejvíce bodů: Galabov 15, Správka 12, Staněk a Leikep po 11 - Hrazdira 14, Mendoza a Římal po 9.

Kladno - Odolena Voda 3:0 (20, 29, 23)

Nejvíce bodů: Křesťan 20, Zajíček 11, Trojan a Hietanen po 7 - Prešinský 13, Kotrch 9, Mikula a Knight po 8.

České Budějovice - Příbram 3:1 (-16, 23, 22, 23)

Nejvíce bodů: Michálek 14, R. Mach 13, Kuliha 11 - Renovica 15, Böhm 14, Poikela 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články