Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Volejbalisty čekají ve skupině ME mistři světa

Čeští volejbalisté se na mistrovství Evropy utkají s mistry světa Poláky, domácími Nizozemci, Estonci, Ukrajinci a týmem z Černé Hory. Los v bruselském Atomiu je zařadil do skupiny D hrané v Amsterdamu a Rotterdamu.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: KRZYSZTOF CICHOMSKI

Mistrovství Evropy bude hrát 24 celků, šampionát se uskuteční od 13. do 29. září a prvně šampionát hostí čtyři země - Belgie, Francie, Nizozemsko a Slovinsko.

"Na mistrovství Evropy nebo světa jsem spokojen s každou skupinou, tam si už moc nemůžete vybírat. Pro kluky bude určitě výzva hrát proti mistrům světa, ale případný postup povede pravděpodobně přes Ukrajinu, Estonsko a Černou Horu," komentoval los reprezentační trenér Michal Nekola.

"S losem jsem celkem spokojený. Skupiny jsou velmi vyrovnané. Favoritem jsou pro mě úřadující mistři světa Poláci a domácí Nizozemci. Náš tým na postup určitě má," věřil předseda svazu Marek Pakosta.

Na ME se český tým pod vedením hlavního kouče Michala Nekoly kvalifikoval z minulého šampionátu přímo díky sedmému místu.

Češi při losu figurovali na základě postavení v evropském žebříčku ve druhém koši. Z něj je vytáhl francouzský kouč Laurent Tillie, který od července do září roku 2005 krátce působil u české reprezentace. Skupinu D českému týmu vylosoval jedenáctiletý chlapec z bruselského klubu.

Z každé skupiny postoupí do play-off čtyři celky. Hrát se pak bude také ve městech Apeldoorn, Brusel, Paříž a Nantes a finále bude hostit Francie.

Los ME volejbalistů (13.- 29. září):

Skupina A (Montpellier): Francie, Itálie, Bulharsko, Portugalsko, Řecko, Rumunsko.

Skupina B (Brusel/Antverpy): Belgie, Srbsko, Německo, Slovensko, Španělsko, Rakousko.

Skupina C (Lublaň): Slovinsko, Rusko, Finsko, Turecko, Makedonie, Bělorusko.

Skupina D (Amsterdam/Rotterdam): Nizozemsko, Polsko, ČR, Estonsko, Ukrajina, Černá Hora.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články