Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volejbalisty Budějovic povede Polák, velké změny čekají i kádr

Mění trenéra a větrají i kádr. Volejbalový tým Českých Budějovic, který skončil v extralize druhý, nyní povede zkušený polský trenér Andrzej Kowal, který nahradí Vojtěcha Zacha. Uvedl to server iDNES.cz. Ke změnám došlo i v kádru Jihostroje, kde vedle blokaře Josefa Poláka končí také oba nahrávači, všichni smečaři a jeden z univerzálů.

Andrzej Kowal
zdroj: ČTK autor: David Veis

Původně měl českobudějovické volejbalisty převzít Zdeněk Šmejkal, ale z vážných rodinných důvodů musel nabídku odmítnout. "Takže jsme relativně pozdě začali shánět nového kouče. A poprvé v historii klubu povede Jihostroj zahraniční trenér. Je to Polák Andrzej Kowal, který má zkušenosti z top evropských klubů a reprezentace. Vyhrál třikrát polskou ligu a má stříbrnou medaili z Ligy mistrů," řekl generální manažer klubu Robert Mifka.

Dává dohromady kádr pro novou sezonu, protože po té minulé odchází sedm hráčů a libero Martin Kryštof ukončil kariéru. Úplně nová bude nahrávačská dvojice. Argentinec Matias Giraudo přijal nabídku jednoho z předních francouzských klubů. "V Budějovicích se mu moc líbilo, ale také mu velice záleží na jeho pozici v argentinském národním týmu, k čemuž mu působení v prestižní evropské soutěži pomůže. Jeho potenciál je opravdu velký, přejeme mu hodně štěstí do budoucí kariéry," uvedl na klubovém webu Mifka.

Po čtyřech sezonách opouští tým Ondřej Piskáček, který plnil roli druhého nahrávače. Hledá angažmá, kde by byl nahrávačskou jedničkou.

Noví budou také smečaři. Petr Michálek se stal liberem a odcházejí rovněž Martin Licek, Filip Stoilovič a Daniel Šulista. Vedení klubu mělo zájem udržet reprezentanta Licka, ale neuspělo.

"Mrzí nás, že Martin odchází. Udělali jsme, myslím, maximum pro to, aby ještě alespoň jeden rok zůstal, a počítali jsme s ním na pozici lídra pro příští sezonu. Jednání bohužel nebyla úspěšná, takže nám nezbývá než Martinovi poděkovat za jeho služby v posledních dvou sezonách a popřát hodně štěstí v nové sportovní výzvě," uvedl manažer.

Stoilovič se s příchodem druhého potomka zřejmě vrátí do rodného Srbska, Šulista odejde na hostování do jiného extraligového klubu.

Končí rovněž univerzál Michal Kriško, ale zůstává Nizozemec Stijn van Schie, který byl jedničkou na tomto postu. "Ze zkušenosti víme, že cizinci potřebují čas, než se rozkoukají v novém prostředí a soutěži, a proto věříme, že v příští sezoně bude ještě lepší. Na příští ročník s ním počítáme do role zkušeného hráče, vedle kterého se, doufáme, bude prosazovat i naše nová akvizice, kterou brzy představíme," řekl Mifka.

S odhalováním nových posil by měl volejbalový Jihostroj začít v nejbližších dnech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články