Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Volejbalistům vstup proti Japonsku nevyšel. Prohráli 1:3

Okajama (Japonsko) - Čeští volejbalisté prohráli své úvodní utkání Světové ligy, když podlehli v Okajamě domácímu Japonsku 1:3 po setech 25:21, 18:25, 22:25 a 20:25. V neděli se oba týmy utkají znovu. Poté čeká reprezentaci dvojzápas v Jižní Koreji.

Jan Štokr
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Čeští volejbalisté měli výborný vstup do zápasu a po esu nahrávače Habra vedli už 4:0. Na smeči se dařilo Baránkovi a náskok narostl na 9:5. Japonci sice snížili, ale Šmejkalovi svěřenci drželi celou dobu dvoubodový náskok a v koncovce znovu odskočili.

Od začátku druhé sady ale chybovali na přihrávce, měli i hodně zkažených servisů a Japonci se postupně rozehráli. Po ztrátě druhé sady se týmu nedařilo ani ve třetím setu. Nepomohlo ani střídání na nahrávce a příchod Janoucha. Sice se povedlo snížit z 20:23 na 22:23, ale v koncovce opět uspěli Japonci a vedli 2:1 na sety.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští volejbalisté proti Japonsku ve Světové lize neuspěli

Českou obranu trápil levák Šimizu, přesto se národnímu týmu vstup do čtvrtého setu povedl, jenomže náskok 8:6 se po dalších chybách rozplynul. Japonci poté na palubovce dominovali a získali sedmibodový náskok. Do hry poprvé naskočil Štokr na univerzálu místo Konečného, ale na obrat už bylo pozdě.

"Po prvním setu jsme dělali moc chyb a hloupostí. Z toho Japonci profitovali. Zbylé tři sety byly o bojovnosti a energii na kurtu a v tom byl největší rozdíl, " řekl trenér Šmejkal. "Těžko k zápasu něco říkat. Prohra bolí, protože jsem po prvním setu věřil, že vyhrajeme, ale nehráli jsme pak dobře. Musíme do toho příště víc jít a nechat tam všechno," uvedl kapitán Aleš Holubec.

Japonsko - ČR 3:1 (-21, 18, 22, 20)

Rozhodčí: Liou Ťiang (Čína), Čun Sang-čon (Korea). Čas: 119 min. Diváci: 2760.

Sestava a body ČR: Veselý 7, Holubec 12, Habr 3, Baránek 10, Konečný 16, Michálek 14, libero Kryštof - Mach, A. Bartoš 2, Janouch, Štokr 1. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články