Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Volejbalistům Karlovarska los v Lize mistrů přisoudil Kedzierzyn a Trentino

Karlovarsko čekají ve skupině D Ligy mistrů finalisté posledních dvou ročníků, polský Kedzierzyn-Kožle a italské Trentino, za které hraje i smečař Donovan Džavoronok. Kromě nich se český mistr utká také s belgickým Menenem.

Karlovarsko si zahraje skupinovou fázi Ligy mistrů potřetí. V sezoně 2020/21 zaznamenali Západočeši první výhru, a to kontumační proti Friedrichshafenu, jenž odstoupil kvůli nákaze koronavirem. Tehdy se poměřilo Karlovarsko dvakrát i s Trentinem a v obou zápasech prohrálo 1:3. Na Kedzierzyn-Kožle narazilo při své premiérové účasti v hlavní fázi LM o dva roky dříve a podlehlo dvakrát 0:3.

Polský favorit bude v této sezoně útočit na vítězný hattrick v Lize mistrů, mezi jeho opory patří úřadující vicemistři světa z nedávného domácího šampionátu Aleksander Šliwka, Marcin Janusz a Lukasz Kaczmarek. Dres Trentina zase oblékají čerství světoví šampioni, italští smečaři Alessandro Michieletto či Daniele Lavia. Bývalý reprezentant Džavoronok do hvězdami nabitého Trentina odešel v létě po šesti letech z Monzy.

První kolo je na programu 10. listopadu. Karlovarsko začne s Kedzierzynem, pak bude doma hostit Trentino (16. listopadu).

V Lize mistryň Prostějov hrát nebude, české šampionky se přihlásily do Vyzývacího poháru. Trofej budou obhajovat volejbalistky VakifBanku Istanbul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články