Volejbalistům do 21 let nevyšel vstup do světového šampionátu a s Kanadou prohráli

Brno - Vstup do mistrovství světa volejbalistů do 21 let se českým hráčům nevydařil, když Kanadě podlehli 2:3 na sety. Mužstvo trenéra Ivana Pelikána si tak zkomplikovalo vyhlídky na postup ze skupiny, protože ho v dalším utkání čeká souboj s favorizovaným Polskem.

Donovan Džavoronok při smeči
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Domácí tým dokázal po ztracené první sadě otočit stav na 2:1, ale důležitou výhru nezískal. "Utkání jsme začali trošku nervózně, pak jsme ale do hry poslali Matěje Šmídla, což pomohlo, a vyhráli jsme dva sety. Potom jsme nepochopitelně polevili, Kanada naopak zpřesnila servis a my už bohužel zareagovat nedokázali," uvedl Pelikán.

Střídající univerzál Šmídl si připsal 19 bodů, ještě o dva více uhrál smečař seniorské reprezentace Donovan Džavoronok. Tie-break ale Čechům nevyšel, po nepovedeném začátku ho prohráli 12:15.

"Dnes chyběla na naší straně trpělivost. My jsme si bohužel po dvou dobře odehraných setech mysleli, že to půjde samo, a pak jsme vyprodukovali řadu nepřesností a postupně odešli ve všech herních činnostech. To nás stálo zápas," litoval kapitán týmu Kristián Červinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladí volejbalisté do 21 let podlehli Kanaďanům 2:3 na sety

Mistrovství světa volejbalistů do 21 let: Skupina A (Brno):

ČR - Kanada 2:3 (-22, 13, 23, -18, -12)

Sestava a body ČR: Červinka 6, Indra 2, Hudák 4, Mikulenka 8, D. Džavoronok 21, Šulc 9, libero Kunc - Suda, Vašina, Šmídl 19, M. Džavoronok. Trenér: Pelikán.

Polsko - Maroko 3:0 (9, 15, 15).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy