Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky zvládly první duel s Izraelem

Svitavy - Volejbalové reprezentantky porazily v devátém kole Evropské ligy ve Svitavách přesně za sto minut Izrael 3:1. Český tým je v tabulce druhý s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Bulharsko. S výjimkou úvodního setu měly domácí hráčky utkání pod kontrolou a soupeřky přehrály přesnějším útokem. Odveta je na programu v sobotu od 18:00 rovněž ve Svitavách.

V prvním setu se český tým trápil. Izraelky byly přesnější a důraznější, v útoku se dařilo prostějovským oporám Artmenkové a Veliké, které zakončovaly většinu akcí. Hostující celek snadno získal náskok 16:7 a bez problémů uhrál koncovku. "Začali jsme hodně nervózně. Nemohli jsme se dostat do hry a dostali se pod tlak soupeřek," uvedl trenér českých volejbalistek Jiří Šiller, který vystřídal nahrávačky a místo Mühlsteinové poslal do hry Kubínovou.

V druhém setu se výkon českého týmu výrazně zlepšil. Domácí hráčky zpřesnily podání a hlavně obranu na síti. Na bloku vynikala zejména Pastulová, která si připsala šest bodů. V útoku zářily Havlíčková, Havelková a Kallistová. "Začali jsme soupeřky tlačit servisem, soupeřky častěji chybovaly. Hráli jsme i lépe v poli," dodal Šiller. Izraelky vypadly v třetím a čtvrtém setu z role, často chybovaly a výkon z úvodní sady už nedokázaly zopakovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články