Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Volejbalistky zdolaly Kanadu 3:0 a slaví první výhru v Grand Prix

Zelená Hora (Polsko) – České volejbalistky se dočkaly ve třetím utkání v Grand Prix první výhry. Výběr německého kouče Alexandra Waibla porazil na turnaji druhé divize v polské Zelené Hoře Kanadu 3:0 po setech 25:13, 25:18 a 25:23 a ve skupině obsadil třetí místo. Nejproduktivnější hráčkou českého týmu byla kapitánka Tereza Rossiová s 16 body, Michaela Mlejnková zaznamenala o tři méně.

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky porazily v Grand Prix Kanadu 3:0

Vstup do zápasu se českým volejbalistkám nevyvedl. Kanaďanky hrály přesněji i důrazněji a za stavu 5:7 si musel vzít Waibl oddechový čas. Z útlumu se hráčky rychle vymanily. Dostaly postupně Kanaďanky pod tlak a povolily jim v prvním setu uhrát pouze 13 bodů.

I když se ve druhém setu hra více vyrovnala, tempo stále udávaly svěřenkyně kouče Waibla. Nejvyrovnanější partii nabídla třetí sada, ve které se Kanaďanky nečekaně zvedly.

Trenér českých volejbalistek Alexander Waibl: "Vítězství nad Kanadou jsme si zasloužili, i když jsme proti Polsku podali lepší výkon. Po dvou jasných setech se nám podařilo s pomocí všech hráček a velikou bojovností otočit průběh třetí sady."

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky porazily v Grand Prix Kanadu 3:0

"První dva sety jsme odehrály výborně. Po pauze po druhé sadě jsme vypadly z tempa," řekla Andrea Kossányiová. Kanaďanky totiž na začátku třetího setu využily nekoncentrovanost soupeře a získaly až šestibodový náskok. V závěru setu ještě vedly zámořské volejbalistky 21:18, při podání Rossiové se ale Češkám povedl šesti body obrat. Houževnaté Kanaďanky ještě odvrátily dva mečboly, ale pečeť na českou výhru dala úspěšná smeč Mlejnkové.

"Jsme rády za první vítězství a ceníme si nabraných zkušeností. Poslední ze tří zápasů nebyl určitě nejhezčí z technického pohledu. I přes únavu z celého turnaje jsme dokázaly zabrat i na konci třetího setu, kdy jsme byly pod tlakem," řekla Rossiová.

V příštím týdnu je na programu druhý turnaj v Olomouci, ve kterém se české volejbalistky utkají opět s Kanadou, Bulharskem a Dominikánskou republikou.

První turnaj volejbalové Grand Prix druhé divize v Zelené Hoře (Polsko):

ČR - Kanada 3:0 (13, 18, 23)
Sestava a body ČR: Rossiová 16, Mlejnková 13, Kossányiová 10, Purchartová 7, Rutarová 7, Smutná 2, libero Dostálová - Toufarová 2, Hodanová 1, Vincourová, P. Kojdová. Trenér: Waibl.

Polsko - Portoriko 2:3 (18, -23, 15, -26, -13)

Konečné pořadí: 1. Portoriko (8 bodů), 2. Polsko (7), 3. ČR (3), 4. Kanada (0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články