Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Volejbalistky vstoupily do ME vítězstvím nad Rumunskem

Zrenjanin (Srbsko) - České volejbalistky vstoupily do mistrovství Evropy v srbském Zrenjaninu hladkým vítězstvím za 80 minut nad Rumunskem 3:0. Pouze první set nabídl vyrovnanou partii, v níž český tým zvládl lépe koncovku a vyhrál 29:27. V dalším průběhu už Rumunsky odpadly a zápas měly zcela ve své režii české reprezentantky.

V úvodní části zápasu se na výkonu českých hráček projevila nervozita, z ní pramenily drobné nepřesnosti v obraně na síti. V rumunském týmu se v této fázi zápasu prosazovaly nebezpečné smečařky Turleaová a Nucuová.

V závěru první sady české hráčky prohrávaly 18:20, postupně ale převzaly iniciativu a ve vyrovnané koncovce odvrátily jeden soupeřův setbol. Měly ale hru pod kontrolou a za stavu 27:27 získaly úspěšným blokem Pastulové s Havelkovou důležitý bod. Vzápětí Barborková přímým bodem z podání první sadu za 32 minut ukončila.


V druhé části Rumunky postupně ztrácely svou údernou sílu z první části zápasu. Své útočné akce častěji kazily, a to i proto, že se české hráčky uklidnily a výrazně zpřesnily hru. Na rozdíl od prvního dějství se rumunské volejbalistky jen s velkými obtížemi prosazovaly v útoku. České hráčky mnohem lépe přihrávaly a vytrvalým tlakem otupily útočné akce rumunského týmu. S přehledem také získaly koncovku druhé sady.

V třetím dějství se už hrálo výhradně podle českého scénáře. Rumunky odpadly a body získávaly spíše jen po chybách svých soupeřek. Za stavu 21:10 se sice ještě na chvíli vzchopily, na zvrat už ale neměly nejmenší naději.

Je nám líto, video expirovalo.
Rumunsko - Česko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články