Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Volejbalistky vstoupily do kvalifikace o ME výhrou nad Maďarskem

Varna (Bulharsko) - České volejbalistky vstoupily do prvního kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství Evropy v roce 2013 výhrou. Výběr trenéra Carla Parisiho dnes ve Varně hladce zdolal za pouhých 63 minut Maďarsko 3:0 po setech 25:17, 25:8 a a 25:12. V sobotu se volejbalistky od 14:30 střetnou s Lotyšskem, s domácím týmem budou Češky hrát v neděli.

Maďarky potrápily favorizovaný český tým pouze na malou chvíli v úvodním setu. Využily menší koncentrovanosti českých hráček a po nevynucených chybách vedly 3:1. Zpřesněnou hrou český tým čtyřmi body za sebou otočil výsledek. Maďarkám se ještě podařilo vyrovnat na 9:9, závěr úvodního setu se už dohrával zcela v režii vítězek letošní Evropské ligy.

Ve druhém dějství přehrály české hráčky své soupeřky rozdílem třídy a povolily jim uhrát pouze osm bodů. Bezradné Maďarky kupily chybu za chybou a vůbec se nemohly dostat do hry. Nepomohly oddechové časy, ani střídání. Maďarské pokusy o útočné akce končily na pozorných blocích českých hráček, které rychle získaly náskok 14:3. Vysoké tempo udržely svěřenkyně trenéra Parisiho až do závěru setu.

Stejně jako v úvodním setu se Maďarky ještě na chvíli zvedly v začátku třetího dějství, kdy vedly opět 3:1. To byl ale jejich poslední odpor, neboť více jim zkušené české hráčky nedovolily.

Celé utkání odehrály české volejbalistky bez střídání. "Preferoval jsem nechat tým ve stejném složení. Poslední zápas proti Bulharkám jsme odehráli ve finále Evropské ligy v plné sestavě. Chtěl jsem, aby se tým sehrál," uvedl Parisi. Ve výkonu svých svěřenkyň neviděl žádné mezery. "Připravujeme se na nejdůležitější zápas ve skupině, kterým bude v neděli utkání s Bulharskem," poznamenal kouč.

Druhá část kvalifikační skupiny C se odehraje příští týden v Maďarsku a vítězky postoupí na šampionát. Druhý tým bude hrát baráž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články