Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalistky ve Zlaté evropské lize válí, Final Four mají na dosah

Čtvrté utkání, čtvrté vítězství. Ženská volejbalová reprezentace je ve Zlaté evropské lize k nezastavení. Druhý pražský turnaj odstartovala skalpem Maďarek, které porazila 3:0 po setech 25:21, 25:21, 25:20, a zvýšila svůj náskok na prvním místě ve skupině C. K postupu do Final Four stačí Češkám bod ze dvou nadcházejících zápasů.

Volejbalistky získaly ve čtyřech duelech plný počet dvanácti bodů, druhé Chorvatsko má o polovinu méně. A právě proti Chorvatkám si mohou ve čtvrtek zajistit účast v závěrečném turnaji, který se uskuteční 19. a 20. června v bulharském Ruse.

"Nebyl to náš nejlepší zápas. Na holkách bylo vidět, že byly unavené. Přeci jen je to naše čtvrté utkání v pěti dnech. Jsem rád, že se překonaly a zvládly to, protože Maďarky nehrály vůbec špatně. Těší mě, že jsme opět o krok blíž k Final Four," řekl řecký trenér českého výběru Jannis Athanasopulos.

V prvním vzájemném měření sil Češky minulý týden Maďarky jasně přehrály, ale tentokrát v úvodní sadě většinou prohrávaly. Až za stavu 17:20 podávala kapitánka Andrea Kossányiová a zlepšená hra týmu znamenala obrat na 22:20. Od té doby už volejbalistky kralovaly.

"V prvním setu byla vidět trošku nervozita a únava. Naštěstí jsme ho zvládly," popsala smečařka Kossányiová a dodala. "Přišlo mi, že na nás byly Maďarky lépe připraveny než minule. Poté jsme ale přitlačily na podání a utkání jsme už kontrolovaly."

Univerzálka Gabriela Orvošová se pod výhru podepsala dvaceti body. Prakticky celý zápas odehrála základní šestka, v níž tentokrát dostala na bloku šanci Pavlína Šimáňová.

Češky předloni tzv. Zlatou evropskou ligu podruhé v historii vyhrály. Loni se soutěž kvůli koronaviru nekonala. 

ČR - Maďarsko 3:0 (21, 21, 20)

Rozhodčí: Miklošičová (Slovin.), Kralovič (SR). Čas: 81 min. Diváci:100.

Sestava a body ČR: Kossányiová 9, Trnková 8, Orvošová 20, Hodanová 10, Šimáňová 9, Valková 1, libero Dostálová - Bajusz. Trenér: Athanasopulos

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články