Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Volejbalistky v prvním setu utekly Finkám z lopaty a pak na ni posadily soupeřky

Bez ztráty setu vyhrály volejbalové reprezentantky zápas kvalifikace mistrovství Evropy 2023 s Finkami na jejich půdě, ale nebylo to tak snadné, jak podle výsledku vypadá. Po sobotní hladké výhře nad outsiderem skupiny z Islandu tentokrát Češky zvítězily v Seinäjoki nad daleko silnější finskou reprezentací, ačkoliv se drtivá většina kádru potýkala začátkem týdne se střevní virózou. Svěřenkyně trenéra Jannise Athanasopulose jsou po druhém kole s maximálním počtem šesti bodů v čele skupiny B. Další zápas, který sehrají Češky v Táboře v sobotu od 18 hodin s Černou Horou, můžete opět sledovat na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr zápasu volejbalistek Finsko - Česko

Řecký kouč prožil největší drama před zápasem. "Od pondělka jsem měl jedny z nejtěžších dní ve své trenérské kariéře. Osmnáct ze třiadvaceti členů týmu zvracelo. Včera jsme na tréninku skončili po 45 minutách tréninku s pěti hráčkami. Nevěděl jsem, co se dneska bude dít. Jenom jsem se modlil, abych měl šest hráček na normální volejbal," vyprávěl v nahrávce pro média.

Nakonec nastoupila předpokládaná základní sestava. "Naštěstí jsme se všechny vzchopily díky realizačnímu týmu i našemu chtíči do toho jít," ocenila blokařka Pavlína Šimáňová.

V úvodním setu prohrávaly české hráčky 19:24, ale finské reprezentantky nedokázaly proměnit žádný z pěti setbolů, zato z mrtvých vstalé Češky realizovaly hned svůj první.

Ve druhé sadě dokázaly Finky stáhnout úvodní náskok českého týmu na jediný bod, ale od stavu 18:19 už měly vítězky prvního setu opět navrch a vyhrály 25:20.

Podobně se vyvíjel i třetí set zápasu. České hráčky vedly už 15:5 a zdálo se, že kráčejí pevným krokem za triumfem. Jenže pak jim odešla přihrávka a za pár minut bylo skóre 19:19. Přetahovanou o každý bod nakonec vyhrály opět hostující hráčky 25:23.

Trenér Athanasopulos ocenil vzhledem k okolnostem statečný výkon svých svěřenkyň. "Nebyli jsme v moc dobré kondici, proto tam bylo tolik zvratů. Jsem rád za ten výsledek, do budoucna je důležitý," řekl.

V dalším zápase přivítá český tým v sobotu v Táboře Černou Horu. Ta po úvodní domácí porážce s Finskem dnes přehrála hladce 3:0 outsidera z Islandu.

Utkání kvalifikace ME volejbalistek v Seinäjoki (Finsko):

Skupina B:

Finsko - Česko 0:3 (-24, -20, -23)
Rozhodčí: Boulangerová (Belg.), Geukes (Něm.). Čas: 86 min. Diváci: 1850.

Sestava a body ČR: Kossányiová 15, Koulisiani 3, Orvošová 11, Mlejnková 12, Šimáňová 9, Valková 2, libero Digrinová - Kojdová 1, Bajusz, Pavlíková, Hodanová.

Nejvíce bodů Finska: Kokkonenová 21, Laakonenová 8, Öhmanová 6.

Černá Hora - Island 3:0 (7, 18, 17).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články